De astăzi, 18 mai, sistemul informatic din sănătate a devenit funcțional. Așa spune Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat în care reiterează faptul că serviciile medicale din perioada de nefuncționare a PIAS vor fi validate:

„Platforma Informatica a Asigurărilor de Sănătate este în stare de funcţionare, începând cu data de 18.05.2018, orele 07.00.Pentru perioada de întrerupere a funcționării sistemului informatic sunt aplicabile prevederile art. 207 – 210 din Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 și ale art. 40 – 42 din H.G. 155/2017.În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare, pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin conform prevederilor legale mai sus menționate”.

Cele mai mari probleme în PIAS au fost cele legate de validările on-line ale serviciilor medicale, la verificarea calității de asigurat și la rețetele electronice, după cum arată istoricul accesărilor PIAS de pe platforma care monitorizează SIUI. (C.I.)

Articolul precedentCârpeli de 120.000 de lei la bucătăria Spitalului Județean Neamț: Nu-i ce trebuie, dar măcar… se șterge mai ușor!
Articolul următor19 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor * Program de vizitare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.