La nici un an de la precedenta vizită (3-9 octombrie 2016), Caravana SMURD revine în judeţul Neamţ. Aceasta va fi vineri, 23 iunie, la Târgu Neamț (în parcarea din fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”), sâmbătă 24 iunie, la Roman (în parcarea din fața Colegiului Național „Roman-Vodă”) și duminică, 25 iunie, la Piatra-Neamț (în parcarea din fața Teatrului Tineretului).

„În intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul ISU Neamț va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților”, precizează ISU Neamţ, într-un comunicat de presă.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august. În 2016, Caravana a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ISU Neamţ)

Articolul precedentFOTO ISU Neamţ – campion la descarcerare! Vezi cine sunt membrii echipei!
Articolul următorMihai Osoianu – noul șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.