0:00

Mihai Osoianu – noul șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMihai Osoianu, ofițerul care, până acum, a condus Biroul de investigații complexe, a câștigat, astăzi, 22 iunie, concursul pentru funcția de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Poliției Neamț. A fost singurul candidat, așa încât principala luptă s-a dus cu pragul minim al notei 7. Iar Mihai Osoianu a obținut 8,6.

Noul șef al Poliției economice, cum o știe lumea, a lucrat în dosare importante, cu mulți inculpați care au produs prejudicii mari, îndeosebi prin evaziune fiscală. Din toamna anului trecut, Mihai Osoianu conduce filiala Neamț a Corpului Național al Polițiștilor, o organizație profesională care veghează inclusiv la organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Există voci care insinuează implicarea factorilor externi, chiar și din mediul politic, în desemnarea șefilor din poliție”, declara Mihai Osoianu anul trecut, la puțin timp după ce-a preluat conducerea CNP Neamț. ”Noi, reprezentanții CNP, avem un cuvânt de spus în această privință și trebuie să ne asigurăm că nu există niciun fel de ingerințe, iar concursurile sunt transparente și corecte. Sincer, eu nu cred că, în anul 2016, se pot întâmpla astfel de lucruri. Cum nu cred în investigațiile la «comandă» și nici n-am avut parte de vreun fel de incidente de acest gen de-a lungul carierei mele. Bine, poate și pentru că, prin comportamentul meu, nu am lăsat loc ca, la un moment dat, cineva să-mi poată insinua măcar modul de derulare a unei anchete”.

Întregul articol, publicat în noiembrie 2016 de Mesagerul de Neamț, poate fi citit aici. (C.M.)

Articolul precedentCaravana SMURD revine la Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ
Articolul următorZilele municipiului Piatra Neamț: Circulație oprită și peste 100 de polițiști în stradă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.