pietricica turism

Echipa de descarcerare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ s-a dovedit a fi cea mai bună la competiţia zonală derulată săptămâna aceasta la Botoşani.

După două zile de concurs reprezentanţii ISU Neamţ au obţinut următoarele rezultate:

  • Locul I – descarcerarea din autovehicule;
  • Locul al II-lea – acordarea primului ajutor calificat;
  • Locul I – cea mai bună echipă de paramedici;
  • Locul al II-lea – cea mai bună echipă de servanți;
  • adj. Eduard Andronache – cel mai bun comandant de echipaj. 

“Pompierii militari nemțeni şi-au demonstrat cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii. La competiție au participat echipaje de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, iar echipa câștigătoare s-a calificat la faza națională a întrecerii”, potrivit ISU Neamţ.

Echipa ISU Neamț va participa la faza națională a competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat, care va avea loc la București.

Comunicatul de presă nu precizează numele componenţilor echipei câştigătoare (o eroare, am zice noi!), dar, conform paginii de Facebook a ISU Neamţ, ar fi vorba de: Gabriel Ciucanu, Ionuţ Ciucanu, Radu Amăriuţei, Mary Dănilă, Gabriel Dascălu şi Dragoş Ciocan, cărora li se adaugă comandantul Eduard Andronache. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ISU Neamţ)