smurd-2016Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge în județul Neamț, în perioada 3-9 octombrie, interval în care personalul ISU Neamţ va organiza activități de pregătire a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a populației, pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, incendii) și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Vor fi popularizate și campaniile „Renunță, improvizațiile sunt catastrofale”, „FOC! Flăcările omoară copii” și „Nu tremur la cutremur”. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

În județul Neamț, Caravana SMURD „Fii pregătit!” își va desfășura activitatea în intervalul orar 10.00 – 18.00 în următoarele locații:

  • În zilele de 3 și 4 octombrie în municipiul Roman, în fața Casei de Cultură;
  • În zilele de 5 și 6 octombrie în orașul Târgu Neamț, în fața Catedralei Adormirea Maicii Domnului;
  • În data de 7 octombrie în orașul Bicaz, la Şcoala Generală Mărceni;
  • În zilele de 8 și 9 octombrie în municipiul Piatra Neamț, în parcarea de la Teatrul Tineretului.

Caravana SMURD “Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

„Din dorința de a asigura un nivel ridicat de securitate a cetățenilor județului Neamț, în domeniul situațiilor de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava al judeţului Neamţ va implica în această acțiune voluntarii din serviciile voluntare pentru situații de urgență, urmând ca în fiecare zi, după ora 17:00 caravana să fie destinată cetăţenilor interesaţi”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Neamţ. (ZCH NEWS)