0:00

ANM ne „ameninţă” cu ninsoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne avertizează că, după scurta perioadă primăvăratică (30 septembrie – 2 octombrie), urmează un interval cu vreme nefavorabilă, nefiind excluse nici ninsorile.

În perioada 3 octombrie, ora 23:00 – 6 octombrie, ora 23:00, la nivelul întregii ţări sunt prognozate „ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori la munte”.

„În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40-50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (4 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (5 octombrie) și joi (6 octombrie), vremea va fi deosebit de rece”, potrivit prognozei ANM. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentS-a deschis sezonul de bombe la fabrica de zahăr Roman
Articolul următorCaravana SMURD la Neamţ * Vezi unde şi cu ce te ajută!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.