0:00

Într-un raport de activitate semnat de Agenția pentru Protecția Mediului Neamț pentru anul 2013, apar, pe lângă semnalările curente și obligatorii și o serie de probleme cu care doar instituțiile statului din România par să se confrunte.

“S-au întâmpinat dificultăţi în operarea staţiilor datorită lipsei resurselor financiare pentru întreţinerea  şi repararea echipamentelor defecte de la cele trei staţii automate de monitorizare a calităţii aerului şi lipsa combustibilului pentru deplasarea la cele trei staţii”.

Norocul nostru este că Neamțul stă încă bine când vine vorba de calitatea aerului.  Conform prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului, sunt permise 35 depăşiri anual la indicatorul pulberi în suspensie PM10. Noi am înregistrat doar 30 de astfel de depășiri, după cum urmează: “Depăşiri ale concentrației maxime admise de pulberi în suspensie, înregistrate în 2013:
* Staţia NT1 – 19 depăşiri a concentraţiei maxime admisibile la indicatorul pulberi în suspensie PM10 măsurat gravimetric prin metoda de referinţă;
* Staţia NT2 –  6 depăşiri pentru indicatorul PM10, măsurat continuu prin metoda nefelometrică. Metoda de referinţă pentru determinarea PM10 este metoda gravimetrică, dar staţia NT2 nu este prevăzută cu echipament pentru astfel de determinări.
* Staţia NT3 – 5 depăşiri a concentraţiei maxime admisibile la indicatorul pulberi în suspensie PM10 măsurat nefelometric;
La indicatorii  SO2, CO, BTX  nu s-au înregistrat depăşiri”
, se arată în raportul de activitate a APM Neamț pentru anul 2013. (I.H.S.)

Articolul precedentReacţii după respingerea a treia oară a depozitului de la Girov
Articolul următorPrima serie de pensionari merge mâine la băi

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.