„Voi, consilierii vă bateți joc de noi, primarii”
* declaraţia aparţine primarului Ion Rotaru, dar nici alţi edili nu au păreri diferite

Consilierii județeni majoritari (PSD-PDL-PP-DD) au spus ”pas” pentru a treia oară în privința caietului de sarcini pentru începerea licitației în vederea preluării de către un operator a depozitului județean de deșeuri de la Girov. Deși o comisie formată din reprezentanți ai fiecărei formațiuni politice s-a întâlnit pentru a cădea de acord asupra modificărilor aduse respectivului caiet de sarcini, astfel încât toată lumea să poată fi mulțumită, iar licitațiația pentru darea în exploatare a depozitului să poată începe, acest lucru nu s-a întâmplat nici de această dată.

Dacă data trecută motivul a fost încărcătorul prea lung, prea lat sau fără roți, acum motivul respingerii caietului au fost criteriile de selecție pe care trebuie să le îndeplinească cei ce se înscriu la licitație. Degeaba a explicat președintele Tărâță și managerul de proiect că respectivele criterii nu au nicio legătură cu caietul de sarcini, majoritatea consilierilor din CJ au spus nu și iar nu.

Între timp, primarii din județ, pentru că nu mai sunt primiți cu deșeurile la vechile gropi, închise conform aceluiași proiect european, au ameninţat că vor duce gunoaiele în alte județe, cu riscul de a plăti mai mult pe metrul cub de deșeuri.

Cel mai vehement este primarul Ion Rotaru (Alexandru cel Bun): ”Stimați oameni, eu am început construcția primului depozit ecologic de deșeuri în 1997. Acest proiect a demarat în legislatura trecută. Acum voi, care sunteți majoritatea aceiași consilieri din legislatura trecută, atunci ați aprobat proiectul și acum nu? Cum vine asta? Gândiți-vă la noi, avem destule greutăți. Dacă nu, eu mă retrag din ECO Neamț și faceți-vă voi singuri proiectul. Voi, consilierii vă bateți joc de noi, primarii. Eu începând de luni mă duc cu gunoiul la depozitul de la Girov. Vreau să văd ce se întâmplă. N-au decât să-mi dea amendă”.

Cu gunoiul în alte judeţe

”Nu mai comentez, îi las pe ei să continue circul, eu încă mai am contract cu firma de salubrizare și apoi vom vedea ce se mai întâmplă. Dar gândiți-vă că această firmă cu care eu ca primărie am contract, transportă gunoiul tocmai la Iași. Pentru că la groapa de la Târg nu-i primește, pentru că s-a închis, și nici la Roman. Între timp, noi plătim 57 de lei metrul cub plus TVA”, a spus Ovidiu Niță, primar al comunei Borca.

”Veți vedea când vom fi nevoiți să ducem gunoiul în alte părți, deși lucrul acesta se întâmplă deja. Cum vom apărea noi în fața cetățenilor. Nu aveți decât să votați împotrivă, puneți-vă de acord! Dar vor veni contestații, se va ajunge în instanță. Iar noi nu avem bani, nu avem nici pentru sănătate”, a spus preşedintele CJ Neamţ, Culiță Tărâță. (I. CĂLIN)

Articolul precedentSindicaliștii Ga Pro Co amână protestele
Articolul următorCalitatea aerului, parțial monitorizată, din lipsă de bani