0:00

„Biblioteca Vie” în cadrul MedievArtFest Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Caravana „Biblioteca Vie” a poposit, în perioada 4-6 iulie, pentru a doua oară la Târgu Neamţ, de această dată în cadrul MedievArtfest. Timp de trei zile, vizitatorii s-au putut bucura de spaţiul de lectură din parcul de sub Cetatea Neamţului. Biblioteca a fost amenajată ca o cafenea: cei dornici îşi puteau alege cartea sau cărţile pe care voiau să le lectureze la una dintre mese. Activitatea a avut un adevărat succes chiar dacă terasele erau chiar vis-a-vis de spaţiul de lectură. Peste 100 de persoane au trecut pragul bibliotecii.

„Biblioteca Vie” în cadrul MedievArtFest Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Datorită înteresului manifestat de vizitatori, Biblioteca Vie şi-a prelungit programul. Dacă iniţial trebuia să se desfăşoare până la orele 17, cărţile au fost strânse abia după orele 18.30, când lumina naturală nu mai permitea o lectură uşoară. De această dată cei dornici au putut lua acasă cartea preferată în schimbul unei donaţii pentru asociaţie, bani ce vor fi folosiţi pentru activităţi viitoare. Mulţi au fost cei care au felicitat iniţiativa, lucru ce ne bucură şi ne propunem să continuăm cu proiectul. Pe lângă acest aspect au fost doritori care ar vrea să facă o donaţie de carte, datorită impactului pe care l-a avut iniţiativa asupra lor. Unul dintre voluntarii evenimentului a venit chiar din Bacău”, a declarat Viorela Chiper, preşedinte Puzzle OptimEast.

Caravana „Biblioteca Vie” este un proiect al Asociaţiei Puzzle OptimEast cu ajutorul partenerilor: Fundaţia „Mereu Aproape”, C.E.T. Dr. Iacomi Piatra Neamţ, Restaurant Babilon şi, nu în ultimul rând, Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ. Asociaţia Puzzle OptimEast a fost înfiinţată în aprilie 2014 şi îşi propune organizarea de proiecte cu impact asupra populaţiei din Târgu Neamţ şi împrejurimi cu teme culturale şi turistice. (Z.C.H.)

Articolul precedentStatistici 2014 / Turism – judeţul pe rapid înainte
Articolul următorDin nou despre Cimitirul Târgu-Neamţ