apostoae spital tg

* acesta nu este totuşi considerat o urgenţă

Conducerea Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamț, prin vocea managerului Florin Apostoae, își dorește un lift ce ar scoate din bugetul local 5 miliarde de lei vechi. Florin Apostoae a prezentat într-o ședință pe comisii a Consiliului Local principalele obiective din acest an, printre care se află liftul, dar și achiziționarea unor aparate medicale. El susține că instituția pe care o conduce nu are probleme în ceea ce privește medicamentele, dar şi că ar avea nevoie de un miliard de lei pe lună, spitalul dispunând doar de 600 de milioane. Pentru acreditarea spitalului, managerul Apostoae spune că ar fi nevoie de 3.500.000 de lei.

„Nu avem probleme cu medicamentele, dar pentru necesarul achiziționării lor am avea nevoie de un miliard de lei pe lună, iar noi dispunem de doar 600 de milioane de lei vechi. Evident că ne gândim și la un lift pentru spital, dar momentan nu este o urgență, însă ne gândim pe viitor să realizăm și acest lucru. E nevoie de asemenea și de niște investiții în aparatura medicală. Avem nevoie de multe, numai pentru Blocul alimentar și Spălătoria spitalului cheltuim pe an 80.000 de lei”, a spus managerul.

Managerul Florin Apostoae, în ciuda reclamațiilor contradictorii a unor pacienți, mai susține că toaletele secțiilor din cadrul spitalului sunt curate, ele fiind igienizate de trei ori pe zi. „Băile sunt curate, le igienizăm de trei ori pe zi. Am auzit voci rău intenționate care au răspândit zvonul că acestea nu ar fi curate. Sunt zvonuri tendențioase la adresa spitalului”, a mai spus managerul.

Însă dacă ascultăm foști pacienți ai spitalului, vom afla că lucrurile stau pe dos. Aceștia ni s-au plâns de mizeria din toaletele spitalului, dar și de lipsa medicamentelor. Pacienții spitalului își cumpără singuri medicamente, iar de multe ori chiar și pansamente.

„De la spital nu primești nimic. Iar în privința toaletelor, pot spune că acestea arată foarte urât, de nici nu-ți vine să intri în ele. Pe lângă toate acestea, comportamentul asistentelor medicale lasă de dorit. Pur și simplu nu te bagă în seamă dacă nu le dai ceva în buzunar. Se poartă foarte urât cu bolnavii”, ne-a mărturisit o fostă pacientă a Spitalului Târgu-Neamț.

Managerul Florin Apostoae a mai informat și despre faptul că spitalul dispune de 420 de posturi, iar în perioada următoare sunt așteptați 7 medici rezidenți ce vor fi angajați la secțiile Obstetrică-Ginecologie și Chirurgie. Din cele 420 de posturi, 394 sunt cu funcții de execuție și 26 cu funcții de conducere. Singura veste bună pentru pacienții spitalului este că administrația locală a alocat pentru medicamente, în acest an, suma de 2 miliarde de lei vechi.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentPe vreme rea, pacienții “însănătoșiți” pot rămâne în Spital
Articolul următorSpitalul Roman angajează, dar n-are de unde alege

1 COMENTARIU

  1. dl.manager,oare de ce pleaca multi pacienti in alte localitati?ore de ce imi cere doctorul sa cumpar pt cine am acum internat in spital smecta si dicarbocalm care nici nu costa mult?spui ca sunt bani de medicamente,doar lift lipseste….ai curaj sa iti faci nevoile in toaleta bolnavilor,sau ne spui ca sunt curate toaletele medicilor?pe noi ne intereseza toaletele unde au acces bolnavii,stii ce coditii sunt acolo?cred ca traim in africa si nu stim cum arata o toaleta curata….eu am fost in toaleta spitalului si nu am putut respira macar….cred ca esti incostien sau incompetent….bafta la fonduri pt lift,ca nu ai nevoie de medicamente ca isi iau singuri bolnavii si chiar daca le iei taxa la poarta.esti…..un mare nesimtit…

Comments are closed.