Spitalul Roman angajează, dar n-are de unde alege, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* mulţi dintre candidaţi sunt foarte slab pregătiţi

Concursurile pentru ocuparea celor 38 de posturi scoase la concurs de Spitalul Roman s-au încheiat, dar pe mai multe specializări, în ciuda concurenței acerbe, nimeni nu a putut fi angajat. În următoarele săptămâni, Spitalul va scoate la concurs și mai multe posturi de medic. Și posturile rămase neocupate vor fi din nou scoase la concurs, în maxim două luni. Conducerea unității medicale spune că mulți dintre candidați sunt foarte slab pregătiți, motiv pentru care nimeni nu-și asumă răspunderea să angajeze un asistent care nu știe ce are de făcut la serviciu.

Asistenți fără bacaluareat

“Sunt posturi care nu s-au ocupat. Avem deficit la registratori, și la asistenți. Vom încerca să încheiem contracte de prestări servicii. Poate alegem candidați din cei care au obținut note mari la proba scrisă. Nu toți cei care vin de la școlile sanitare sunt bine pregătiți. La secția Medicală sunt asistenți care fac practică indiferent că sunt în acea perioadă, iar alții nici nu vin. Se vede în ultima perioadă dezinteresul. Asistentele șefe de pe secții știu cel mai bine situația. Ne-am speriat că sunt mulți candidați, dar rezultatele nu au fost pe măsură. Poate ar trebui că selecția celor care intră la Școlile sanitare să se facă mai strict. La școala sanitară poți să intri și dacă nu ai bacalaureatul. Dacă vor să ridice nivelul calitativ, vor impune restricții, noi nu ne putem asuma să angajăm persoane care nu iau nici măcar nota 7 la proba scrisă”, a declarat Cătălina Pălăncianu, manager al Spitalului Roman.

Ultimele trei posturi scoase la concurs au fost pentru asistent medical la Oftalmologie, chirurgie și blocul alimentar. Pentru chirurgie s-au înscris 8 candidați, din care numai doi au luat peste 7 la proba scrisă. Pentru postul de asistent medical la blocul alimentar s-au înscris 10 persoane, iar 3 au trecut de prima probă. Totuși, la proba orală, doi au luat note de sub 6, astfel încât o singură persoană a fost admisă, cu media 7.70.

Șase posturi de medic la Spital

Astăzi se vor afla toate rezultatele finale la concursuri, după contestații. Conducerea Spitalului spune că nu au fost înregistrate probleme deosebite, dar au existat discuții.

“La proba practică am fost întrebați de ce toți candidații au avut de răspuns la aceeași întrebare. Toți membrii comisiei dau o notă și altfel nu puteam să-i departajăm. Ca să nu spună cineva că pentru unii întrebările au fost mai ușoare, am decis să fie o singură întrebare pentru toți. Subiectele la probele scrise s-au făcut în dimineața fiecărei zile de concurs, iar tezele s-au deschis în fața candidaților. Noi considerăm că am făcut totul cu maximă transparență”, a declarat managerul unității.

În următoarea perioadă, Spitalul va scoate la concurs un post de farmacist – pentru care anul trecut s-au organizat în zadar două concursuri, două posturi de medic de cardiologie, două pentru secția Medicală, unul pentru Radiologie și unul pentru Oncologie. Tot în luna februarie, Primăria Roman trebuie să stabilească data în care va avea loc concursul pentru funcția de director medical, funcție deținută prin interimat acum de doctorul Oana Onu și căreia îi expiră mandatul de șase luni. (C. MATEI)

Articolul precedentBani insuficienţi pentru medicamente / Spitalul Târgu-Neamț vrea lift
Articolul următorAccident pe pârtia de pe Cozla