reclama autocenter

În ultimele zile, odată cu venirea iernii, numărul bolnavilor care au fost internați în Spitalul Roman a scăzut. Cu toate acestea, la CPU, marți, o bătrână de 78 de ani din Simionești a ajuns în șoc hipotermic, fiind și acum internată pe ATI. Alți doi tineri au fost găsiți în stradă ieri, ambii fiind diagnosticați cu etilism acut.

Azi am avut trei pacienți ajunși în CPU din cauza vremii, aceste cazuri fiind raportate inclusiv la Direcția de Sănătate Publică. Doi dintre pacienți au fost găsiți în locuri publice, fiind diagnosticați cu etilism acut. Mai avem un pacient adus acum, un caz social, căruia i se acordă îngrijiri medicale. Starea bătrânei este mai bună. Totuși, aceasta a fost adusă în stare foarte gravă, cu temperatură a corpului de sub 35 de grade și total neîngrijită, a declarat doctor Cătălina Pălăncianu, manager al Spitalului.

În Spitalul Roman sunt acum „cazate” 4 persoane care trebuie să meargă la dializă și, pentru a nu exista probleme, acestea sunt ținute în unitate și transportate pentru tratament direct de aici și nu de acasă. Conducerea unității medicale spune că, în cazul în care pacienții nu pot ajunge acasă, dat fiind faptul că Spitalul deservește și cele 27 comune din jur, aceștia nu trebuie să plece. (C.M.)

Articolul precedentAJOFM Neamț: consiliere la sat pe bani europeni
Articolul următorBani insuficienţi pentru medicamente / Spitalul Târgu-Neamț vrea lift