Știre actualizată. Băieţelul de 2 ani bătut cu bestialitate de mamă şi concubin a murit, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 25 februarie: Magistraţii Tribunalului Neamţ au aprobat cererea procurorului criminalist de prelungire a arestului preventiv pentru Larisa Elena Onică şi Neculai Bostan. Aceştia vor fi în arest preventiv, în continuare, în perioada 3 martie- 1 aprilie, fiind judecaţi pentru omor calificat, în forma violenţei în familie.

Micuţul de numai 2 ani şi jumătate a murit pe 11 februarie, după 9 zile în care s-a aflat în comă.

Știre inițială: O veste tristă şi revoltătoare în acelaşi timp vine de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi. Băieţelul de doar 2 ani şi jumătate care a fost bătut cu o cruzime de neînţeles de mama lui, Larisa Onică şi de concubinul acesteia, Neculai Bostan, a murit în această dimineaţă, 11 februarie.

Micuţul a ajuns pe 2 februarie, în comă profundă, intubat, după ce fusese transferat de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Piatra Neamţ, mai întâi la Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iaşi şi apoi la Spitalul de Copii Sfânta Maria.

Copilul avea necroză de ţesut la fese, multiple traumatisme, fracturi şi contuzii mai vechi care certificau faptul că era bătut frecvent şi hemoragii cerebrale care, după numai două zile de stat în ATI au condus la moartea cerebrală.

Larisa Onică, 20 de ani, venită din comuna Buhoci, judeţul Bacău la concubinul ei de 17 ani, din Urecheni, Neamţ a ajuns să-şi maltrateze groaznic copilul pe care-l avea dintr-o relaţie de concubinaj anterioară.

Cei doi se află în arest preventiv, pe care l-au contestat, fără succes. Dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ. Încadrarea juridică iniţială de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului va fi schimbată în ucidere din culpă.

Mai multe detalii despre acest caz revoltător puteţi găsi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentConcursul de directori de școli în Neamț: 22 de profesori picați și două contestații la testul grilă
Articolul următorMărturii cutremurătoare de la crima din Gârcina
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.