Știre actualizată. Revoltător! Copil de 2 ani în comă, bătut de mamă şi concubinul acesteia este în moarte cerebrală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 4 februarie: Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, pe grupul de presă a spitalului au anunțat ”cu durere în suflet, vă transmitem faptul că pacientul de doi ani de la Neamț este în moarte cerebrală”.

Larisa Onică şi concubinul ei, Neculai Bostan, cei care aproape l-au omorât pe copil, au contestat, în ultimul moment, decizia Judecătoriei Târgu Neamţ, de marţi, 1 februarie, de a fi arestaţi preventiv 30 de zile. Contestaţiile vor fi soluţionate de Tribunalul Neamţ.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a solicitat deja preluarea dosarului. Urmează, cel mai probabil schimbarea încadrării juridice, de la vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului, la ceva mult mai grav, după cum a precizat procuror Gabriela Neacşu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ.

Angela Croitoru

Actualizare 3 februarie: Starea micuţului este în continuare critică. Medicii fac eforturi să îl menţină în viaţă.

„Starea copilului, admis în ATI, în vârstă de 2 ani, cu politraumatism venit de la Neamţ se menţine extrem de critică. Este ventilat mecanic. I se administrează tratamentul specific terapiei intensive, este monitorizat. Dar, în acest moment nu putem vorbi despre o îmbunătăţire a stării pacientului“ a declarat dr. Alina Belu, managerul Spitalui Clinic de Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Actualizare ora 14.00: Oamenii din comuna Buhoci şocaţi de ceea ce s-a întâmplat!

Primarul comunei Buhoci din judeţul Bacău, Cristian Iştoc, de unde Larisa Onică a plecat împreună cu copilul, în august anul trecut, la concubin, ne-a declarat: “Nu am avut cazuri de violenţă împotriva copiilor până acum la noi în comună. Este prima dată când auzim de aşa ceva. Fata provine, într-adevăr dintr-o familie dezorganizată. Mama ei a plecat şi ea a lăsat-o în grija bunicilor. Bunica avea grijă şi de copilul ei, de fapt“.

Referentul social din Primăria Buhoci, Mihaela Zaharia, spune că oamenii din comună sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi că nimeni nu poate crede că Larisa a fost în stare de aşa ceva: „Cazul este şi în atenţia celor de la Protecţia Copilului. Noi facem anchetă socială. I-am luat declaraţie bunicii acestei fete. Cât a fost la noi în comună nu avem niciun fel de sesizări despre ea că ar fi fost violentă cu copilul, nu ştim în ce familie a intrat acolo, în Neamţ. Cât a fost în comună mama îl îngrijea pe copil, era mereu împreună cu el, ea este crescută de bunici. E o familie cu mulţi copii, cu probleme financiare, pentru că bunicul este pensionar, bunica nu a ieşit încă la pensie, dar nu lucrează. Cei tineri nu sunt încadraţi, lucrează pe unde pot. Totuşi, sunt cunoscuţi drept oameni liniştiţi, nu au făcut probleme până acum. Oamenii din comună sunt şocaţi şi nu cred că ea, ca mamă, a fost în stare de aşa ceva. Poate doar concubinul ei…“.

Nici la poliţia din comună nu există sesizări pe numele Larisei Onică sau a vreunui membru al familiei ei, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău, inspector Cătălina Păduraru.

Actualizare: Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi au găsit pe corpul micuţului semne de fracturi mai vechi, de câteva luni, dar şi fracturi şi contuzii mai noi, ceea ce înseamnă că acesta era frecvent bătut.

Leziunile cerebrale cu hemoragie, faptul că nu respiră singur şi se află în comă profundă de gradul II pun viaţa micuţului în pericol iminent.

Potrivit managerului Alina Belu, aparţinători ai copilului au încercat să ia legătura cu spitalul, dar le-a cerut acestora să se prezinte personal la spital şi să se legitimize acesta fiind un caz medico-legal.

Institutul de Medicină Legală Iaşi a efectuat deja o expertiză, în baza căreia procurorii vor putea stabili cu siguranţă dacă copilul a fost maltratat constant.

Potrivit procurorului Gabriela Neacşu, dosarul ar urma să fie preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, dată fiind gravitatea faptelor.

Actualizare: Larisa Elena Onică, mama copilului și iubitul ei, Nicolae Bostan, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Târgu Neamț, aseară, 1 februarie. Până astăzi, nici unul nu a contestat măsura. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Onică Larisa Elena, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin 1 lit. e C.pen. rap. la art. 199 alin 1 C.pen. și rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.pen., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bostan Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e C.pen. rap. la art. 199 alin. 1 C.pen. și rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin 2 C.pen., cu aplicarea art. 113 alin 3 C.pen. pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpaţilor Onică Larisa Elena şi Bostan Nicolae”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Știre actualizată. Revoltător! Copil de 2 ani în comă, bătut de mamă şi concubinul acesteia este în moarte cerebrală, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Știre inițială: Un copil de 2 ani şi jumătate a ajuns mai întâi în UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, în comă de gradul doi, pe 31 ianuarie şi apoi a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi şi apoi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Din primele informaţii, acesta ar fi fost bătut de mamă, o femeie de 20 de ani şi de iubitul acesteia. Femeia este venită din comuna Buhoci, judeţul Bacău în Urecheni la concubinul ei de 17 ani. S-ar părea că micuţul este rodul unei alte relaţii anterioare, iar mama este cunoscută de poliţiştii băcăuani pentru alte fapte.

Ultimul transfer a avut loc astăzi, 2 februarie, iar medicii sunt foarte rezervaţi în legătură cu starea acestuia.

„A fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie un copil de doi ani cu multiple contuzii, mai vechi şi mai noi, la o primă evaluare cu necroză de fese. Pacientul prezenta şi hematoame intracerebrale. Este ventilat mecanic, este în stare foarte gravă, critică. Se aplică tratamentul specific . Evoluţia va fi destul de greu favorabil având în vedere multiplele leziuni pe care le prezintă pacientul“, a declarat doctor Alina Belu, managerul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn tată și-a donat rinichiul fiului său de 17 ani
Articolul următorȘtire actualizată. Video. Foto. Incendiu în toiul nopții la Spitalul Județean Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.