Știre actualizată. Video. Foto. Incendiu în toiul nopții la Spitalul Județean Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: ISU Suceava a oferit primele detalii privind cauza incendiilor. „Un ventiltor din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul 4 a funcționat mai mult timp, s-a găsit circuitul deschis. S-a supraîncalzit, a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente s-au aprins și propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul 4”, au menționeat reprezentanții ISU citați de stiripesurse.ro.

Știre inițială: Un incendiu izbucnit azi noapte, 2 spre 3 februarie, în jurul orei 0,00, la Spitalul Județean de Urgență Suceava a mobilizat numeroase forțe de la ISU Suceava, Botoșani și Iași pentru gestionarea situației.

Flăcările au izbucnit la Secția Obstretică Ginecologie situată la etajul IV al unității medicale. La fața locului au sosit, în primă fază, toate echipajele disponibile și 5 autospeciale cu apă și spumă, descarcerarea ușoară, o autoscară de intervenție la înălțime, o ambulanță SMURD B2 și o Autospecială de Tranport Personal și Victime Multiple – ATPVM. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta, cu flacără și degajări de fum, la elemente combustibile ale instalației electrice (izolație cabluri) și ale instalației de ventilare, dispuse în planșeul holului de la etajul IV, Secția Obstetrică-Ginecologie, în dreptul salonului nr. 7. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a precizat locotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Știre actualizată. Video. Foto. Incendiu în toiul nopții la Spitalul Județean Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConcomitent cu localizarea focului au fost evacuați pacienții și personalul medical de pe etajul respectiv și de la etajele superioare, etajele V-IX. Au fost duși în siguranță 329 de pacienți, dintre care, 102 copii, 57 de nou-născuți. Au fost evacuați inclusiv toți cei aflați pe secțiile de la etajele inferioare și în Unitatea de Primiri Urgențe.

Pe lângă pompierii suceveni, au mai fost alocate resurse și de la ISU Botoșani și Iași, în total 7 autospeciale cu apă și spumă, 8 ambulanțe SMURD, 3 autoscări de intervenție la înălțime, 5 Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple, 2 autospeciale de intervenții complexe și un echipaj pentru descarcerare. De asemenea, în sprijin, au intervenit și 9 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Știre actualizată. Video. Foto. Incendiu în toiul nopții la Spitalul Județean Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru că incendiul a fost localizat în aproximativ 30 de minute, o parte din forțele și mijloacele alocate au fost întoarse la bază.

La finalul intervenției, pompierii au stabilit că flăcările au fost generate de efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric care făcea parte din agregatul de ventilare, cu defecțiuni.

Angela Croitoru

Video / Foto: ISU Suceava

Articolul precedentȘtire actualizată. Revoltător! Copil de 2 ani în comă, bătut de mamă şi concubinul acesteia este în moarte cerebrală
Articolul următorTragedie în Girov: un bărbat a murit, un altul are arsuri la față
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.