Mărturii cutremurătoare de la crima din Gârcina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBărbatul de 59 de ani care și-a ucis soția era atât de beat încât este puțin probabil să fi realizat ce face. Acesta avea o alcoolemie de 3,63 la mie, potrivit informațiilor furnizate de procurorul Marius Emil Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Potrivit raportului medico-legist moartea femeii de 51 de ani, aflată și ea în stare de ebrietate în momentul morții, a fost cauzată de o singură plagă lovitură, ceea ce înseamnă că a fost înjunghiată cu forță.

Primele declarații pe care principalul suspect le-a dat în fața procurorului criminalist sunt cutremurătoare. El nu recunoaște crima și spune că doar a împins-o și, probabil, femeia avea un cuțit în mână și s-ar fi „autoaccidentat”. După ce femeia a căzut la pământ el a plecat la cârciumă, revenind după câteva ore. A găsit-o tot acolo și „a împins-o cu piciorul” moment în care a realizat că este moartă și s-a dus…să se culce în camera de alături.

Din primele mărturii ale vecinilor, cei doi erau consumatori de alcool, el bea zilnic și o bătea foarte des pe femeie. Alcoolul și abuzurile deveniseră un stil de viață în familia lor.

Aseară, 19 februarie, procurorul criminalist a cerut magistraților Tribunalului Neamț arestarea preventivă a lui Ion Chitic, soțul criminal, iar magistrații au aprobat.

Potrivit documentului de încheiere al Tribunalului Neamț de la ora 20,15: „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ la data de 19.02.2022, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul CI. Dispune arestarea preventivă a inculpatului CI cercetat în dosarul penal nr. 47/P/2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de omor – în forma violenţei în familie, prevăzute de art. 188 alin. 1 Cod penal raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 19.02.2022 şi până la data 20.03.2022, inclusiv„.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Băieţelul de 2 ani bătut cu bestialitate de mamă şi concubin a murit
Articolul următorUn băiețel de nota 10, care vrea să devină polițist, sărbătorit cu autospeciala mascaților
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai scrieți Gircina,că Almasul e la 7 km de Gircina…Chiar daca face parte din aceeași comuna,Almasul e Almaș și Gircina e Gircina. Vă rugăm să nu patati imaginea localității Gircina!

Comments are closed.