Între marii dramaturgi ai ţării, care au dat o pâine bună mai bine de un secol teatrului românesc şi slujitorilor lui, fără îndoială I.L. Caragiale este cel dintâi.

Biblioteca Judeţeană propune publicului o incitantă şi amplu ilustrată întâlnire cu „venerabilul” printr-o reprezentativă expoziţie de carte, organizată în holul principal al sediului. Dublată de proiecţii video din integrala Caragiale (o colecţie realizată sub egida TVR media, ce cuprinde 7 DVD-uri reunind, în 534 de minute, interpretări celebre ale creaţiilor caragialeşti), expoziţia se înscrie într-un ambiţios proiect de readucere în prim-plan a clasicilor literaturii române, primul episod consumându-se de curând, la 15 ianuarie, prin omagierea lui Mihai Eminescu.

Fireşte, această călătorie în lumea plină de ironie şi umor a personajelor lui Caragiale, poate fi chiar un cadou pe care însuşi „sărbătoritul” ni-l oferă de ziua lui – încă propaspăt, prin veşnicia harului său – la 161 de ani de la naştere (30 ianuarie 1852, Haimanale – Prahova).

Articolul precedentNasc şi în „provincia judeţului” poeţi
Articolul următorPictorul Vasile Doru Ulian, la 69 de ani