Astăzi, de la ora 17, în sala Rondă a Bibliotecii “G.T. Kirileanu”, Editura “Crigarux” organizează lansarea cărţii “Spre zări neştiute, spre stranii tărâmuri”, de Emil Ariton. Autorul, profesor de matematică, a mai publicat până în prezent patru cărţi: “Transplant de sinceritate”, “Răstălmăciri, fantezii, retrostihuri”, “Jucăria de versuri a zodiacului” şi “Chipul speranţei”.

Cartea, care va fi prezentată de criticii literari Cristian Livescu, editorul cărţii, şi Raluca Naclad, este o transpunere în versuri a trilogiei de succes (în proză) a altei cărţi, “Stăpânul Inelelor”, de I.R.R. Tolkien, astfel din cele 570 de pagini ale cărţii originale au rezultat 130 de pastişe rimate. Autorul susţine că motivul principal ce l-a determinat să scrie această trilogie a fost “dorinţa de a-şi încerca mâna cu o poveste întortocheată şi lungă, în stare să capteze atenţia cititorilor, să-i tulbure, să-i amuze şi să-i încânte”.

Doar cititorii cărţii sunt cei care vor simţi, la lectură, cât din ceea ce şi-a propus autorul a reuşit. Am remarcat din acest volum superbele ilustraţii care, şi ele, au fost preluate din cartea originală sau din celebrul film. (N.S.)

Articolul precedentLaurenţiu Leoreanu la ora destăinuirilor
Articolul următorVineri, la Muzeul de artă Piatra Neamţ / Iulia Hălăucescu: “Primăvara culorilor”