reclama autocenter

Astăzi, în prima zi de Mărţişor, la Festivalul-concurs de muzică populară pentru copii şi tineri „Florile Ceahlăului”, aflat la ediţia a XXV-a, debutează faza finală.

De la ora 15, sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ găzduieşte selecţia naţională a concursului. Se vor întrece 71 de interpreţi ai folclorului românesc din 18 judeţe. Cum bine se ştie, concursul este structurat pe două secţiuni, de instrumente populare şi de canto tradiţional românesc. Aceasta din urmă, la rândul ei, cuprinde două categorii de vârstă – între 8 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 ani.

Pe lângă concursul care se va desfăşura astăzi, spectatorii prezenţi la sala Consiliului – intrarea fiind liberă! – vor putea asista şi la un spectacol folcloric oferit de organizatorii de la Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, în cuprinsul căruia vor evolua Sergiu Chirileasa, Ansamblul folcloric „Muguraşii Mărginenilor”, Giorgiana Şerban şi, sosit din patria lui Brâncuşi, de pe meleaguri gorjene, îndrăgitul interpret al muzicii populare Ion Drăgan, cel care este cunoscut pentru stilul aparte de interpretare,

Prezentarea întregului eveniment va fi asigurată de către actriţa Teatrului Tineretului, Gina Gulai.

Articolul precedentMărţişoarele- mai mult aţa decât faţa…
Articolul următorZilele Babei Dochia