0:00

Atenție colecționari! BNR lansează o monedă din argint sărbătorind Bursa de Valori, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe luni, 5 decembrie, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București”.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, pe față are reprezentat sediul actual al Bursei de Valori București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori București și inscripțiile „BURSA DE VALORI BUCURESTI” și „140 ANI”.

“Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Atenție colecționari! BNR lansează o monedă din argint sărbătorind Bursa de Valori, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate”, precizează BNR într-un comunicat de presă.

Acestea au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor găsiți pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Angela Croitoru

Articolul precedentUnde mergem? Filmul românesc de aventuri și drama americană contemporană!
Articolul următorNeamț: Două accidente coliziuni cu copaci
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.