0:00

Ateliere educativ-creative la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț organizează 4 ateliere educativ-creative pentru copii și adolescenți, sub genericul „Om. Istorie. Timp. Jocurile Olimpice“. Acțiunea are loc în perioada 10 – 12 iulie, iar participanții vor avea prilejul de a realiza o călătorie imaginară în istoria lumii și vor învăța prin joc aspecte esențiale ale civilizației umane: marea aventură a scrierii, moștenirea familială și culturală (arborele genealogic), perceperea timpul istoric, istoria și semnificația Jocurilor Olimpice ca evenimente promotoare ale păcii și demnității umane.

Activitățile atelierelor sunt organizate pe grupe de vârstă, grupa mică (7-10 ani) și grupa mare (11-18 ani) și vor avea loc în zilele de miercuri, 10 iulie, și vineri 12 iulie, în intervalul orar 10.30 – 12.30. Astfel, miercuri, 10 iulie, vor fi două ateliere pentru grupa mică (7-10 ani), un atelier cu tema „Cronologia. Arborele genealogic. Friza timpului“, iar celălalt atelier – „Istoria scrierii“.

Vineri, 12 iulie, de la ora 10.30 la ora 11.20, pentru grupa mică (7-10 ani), tema va fi „Jocurile Olimpice de la antichitate la modernitate“, iar de la ora 11.30 la ora 12.30, pentru grupa mare (11-18 ani), va avea loca atelierul cu tema „Jocurile Olimpice de la antichitate la modernitate“.

Acțiunea este organizată în colaborare cu dr. Mihaela Marcu-Bogan, specialist în istoria Greciei antice, care va coordona atelierele. Participarea este gratuită, pe baza permisului de bibliotecă. Înscrierile au loc la Filiala de Carte Străină a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț. (G. S.)

Articolul precedentProiectil descoperit în comuna Brusturi
Articolul următorSe fac înscrieri la concursul FOTOGEOGRAFICA 2024
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.