reclama autocenter

arnautu jr 4

Consiliul Județean Neamț, ediția Vasile Pruteanu, a fost fruntaș pe ramură în ce privește consilierii prinși cu incompatibilitatea la purtător. Printre cei reclamați, cu mare tam-tam, chiar pe final de mandat, a fost și Decebal Arnăutu, cunoscut publicului larg ca Dan Arnăutu, fiul fostului primar de Târgu Neamț. După ce tatăl său a pierdut alegerile locale și după ce el însuși a fost exclus din PDL, ceea ce a dus  automat și la pierderea mandatului de consilier județean obținut în iunie 2012, Dan Arnăutu primește o recompensă, morală, de la Agenția Națională de Integritate. Aceasta, într-un raport de evaluare, din 29.05.2013, consideră că Dan Arnăutu nu a fost incompatibil pe perioada mandatului 2008- 2013 de ales județean. Reclamația împotriva sa a fost făcută de liberalul Neculai Andoni și un doctor din Târgu Neamț.

Ce a constatat ANI: în perioada 2008-2012, el a fost consilier județean și, pe perioada mandatului a exercitat funcția de director la Clubul Școlar Sportiv Târgu Neamț, începând cu 1 septembrie 2009, unde a fost numit de Ministerul Educației și Cercetării. De asemenea, a reprezentat Consiliul Județean în Adunarea Generală a Acționarilor la Compania Județeană Apa Serv. Începând cu 15 martie 2005, a deținut calitatea de asociat și administrator la SC Expert Media SRL, societate care nu a figurat în evidențele sistemului electronic de achiziții publice (SEAP). Agenția Națională de Integritate a analizat toate aceste ipostaze și a conchis: ”În urma evaluării efectuate în lucrarea privind pe Decebal Arnăutu consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț, pentru mandatul 2008-2012, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul incompatibilităților”. Practic, decizia ANI constată că nu s-au dat bani de la CJ Neamţ sau Primăria Tg. Neamț către firma dlui. Arnăutu, în urma unor relații comerciale, iar firma respectivă nu a participat la licitații publice. În ceea ce priveşte clubul sportiv școlar condus din calitatea de director cu delegaţie, acesta se afla sub directa subordonare a ministerului, nu a CJ Neamţ sau a primăriei.

În legătura cu decizia ANI, Dan Arnăutu a declarat: ”De la început am spus că am încredere în decizia celor de la ANI, deoarece știam că nu existau elemente care să ducă spre o eventuală decizie de incompatibilitate. Evident că mă bucur pentru decizie, deoarece în felul acesta sunt spulberate o serie de aberații, care au circulat în perioada de dinaintea campaniei electorale!” (V.B.)

Articolul precedentApa, de la Dumnezeu – administrarea, de la Apa Serv
Articolul următorDrumurile noastre toate….

1 COMENTARIU

Comments are closed.