0:00

Cinci nemţeni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Arestări după percheziţiile pe trafic de droguri în Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sergiu Ionuţ Voroneanu, Iulian Valerică Gliga, Alexandru Mădălin Popa, Ciprian Valentin Carp şi Alexandru Petru Ichim se află după gratii, în urma a nouă percheziţii organizate de procurorii DIICOT în colaborare cu polițiștii de combatere a criminalității organizate Neamț şi cei de investigații criminale din Neamţ (detalii aici).

„Din cercetări, a reieșit că, din anul 2018 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 500 de grame de substanță pulverulentă albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive, 20 de grame de amfetamină, 40 de comprimate ecstasy, 500 de grame de pulbere albă, folosită pentru amestecul substanțelor psihoactive, 4 cântare electronice, un pistol neletal, un dispozitiv de mărunțit tip grinder și 15 telefoane mobile”, precizează agent Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

După percheziţii, 20 de persoane au fost audiate la sediul DIICOT Biroul Teritorial Neamţ. Cei cinci au fost, în primă fază reţinuţi, iar ieri, 8 iunie, au primit decizia Tribunalului Neamţ de arestare preventivă.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn muncitor a căzut de la etajul I al unui bloc din Săvineşti
Articolul următorVideo. Podul de la Luțca s-a rupt!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.