0:00

Un muncitor a căzut de la etajul I al unui bloc din Săvineşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, în vârstă de 48 de ani, care efectua lucrări de finisaje la exteriorul unui bloc din Săvineşti, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe schelă, de la etajul I, pentru că nu avea echipamentul de protecţie, potrivit informaţiilor furnizate de agent Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. Nefericitul accident a avut loc ieri, 8 iunie, în jurul orei 15,00.

În urma impactului cu solul muncitorul a fost diagnosticat cu politraumatism.

„O comisie din cadrul firmei de construcţii face cercetarea în privinţa acestui accident de muncă şi, în funcţie de rezultatul, acesteia, noi, ITM, vom dispuse măsurile legale ce se impun. Dacă, Doamne fereşte, omul rămâne cu un handicap în urma accidentului atunci se schimbă lucrurile şi intervenim noi”, a precizat Ioan Popescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

În mod normal, după finalizarea cercetărilor legate de accident de către comisia internă a firmei, ITM Neamţ urmează să vină cu sancţiunile ce se impun, atâta timp cât şi poliţia a constatat că muncitorul nu avea echipamentul de protecţie pentru lucru la înălţime.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: constructii.ro

Articolul precedentParlamentul European vrea, din 2035, să interzică vânzarea de mașini noi care folosesc benzină sau motorină
Articolul următorArestări după percheziţiile pe trafic de droguri în Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.