0:00

Cei care vor să călătorească au la dispoziție o aplicație gratuită prin care pot verifica dacă unitatea de cazare pe care au ales-o pentru petrecerea sejurului există cu adevărat și respectă criteriile de clasificare. Organizația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons pune la dispoziție prin intermediul unei aplicații gratuite lista unităților de cazare autorizate din România, agențiile de turism autorizate și unitățile de alimentație publică autorizate din țară. Această opțiune este disponibilă doar pentru România și aplicația InfoCons trebuie setată din secțiunea Alege limba în limba RO.

Aplicație gratuită pentru verificarea locurilor de cazare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Indiferent de locație, însă, trebuie să ne asigurăm că locul în care ne vom petrece timpul liber sau vacanța respectă criteriile de clasificare conform legii și, de asemenea, să ne asigurăm că locația este autorizată, iar clasificarea obținută corespunde. În acest sens, InfoCons prin intermediul Aplicație gratuite InfoCons vine în sprijinul consumatoriilor cu listele actualizată a unităților de cazare, agențiilor de turism și a unităților de alimentație publică”, anunță InfoCons.

Prin accesarea secțiunii „Verifică firmă turism”, disponibiliă în cadrul aplicației consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic și informații despre acesta. În România sunt  21.177 unități de cazare autorizate de diferite tipuri, dar pentru aproape 3.000 unități certificatul de clasificare a fost radiat iar pentru alte 6 certificatul de clasificare a fost retras.

În țară sunt 2.845 de agenții de turism licențiate, însă mai sunt și 59 agenții de turism a căror licență a fost radiată iar pentru 6 licența a fost retrasă. Structuri de primire turistică cu funcții de alimentație publică clasificate sunt 8.233 dar există și 7 astfel de structuri cărora le-a fost retrasă clasificarea și 1.764 structuri pentru care licența a fost radiată.

În cadrul Aplicației gratuite InfoCons, consumatorii care caută o unitate de cazare vor avea acces la informații cum ar fi denumire și adresă, tip unitate, tip categorie, număr de spații, număr de locuri, tip localitate, tip localitate componentă, localitate componentă, tip operator economic, operator economic, număr Registrul Comerțului, număr certificat clasificare, dată emitere certificat clasificare, motivație, explicație. „Cu ajutorul Aplicației consumatorii vor fi atenționați prin semnul ”!„ cât și prin culoarea roșie a textului dacă operatorul economic căutat are licența retrasă sau radiată”, conform InfoCons. (G.S.)

Articolul precedentPedeapsă definitivă în cazul unei tentative de omor
Articolul următorCNAIR a aprobat indicatorii pentru secţiunea montană din Autostrada „Unirii”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.