0:00

Într-o societate ce tinde către modernitate, încă mai sunt zone, în Neamț, unde apa și săpunul sunt, dacă nu ignorate, cel puțin lăsate pe ultimul plan. Aceasta este concluzia la care a ajuns medicul pediatru Georgeta Toader, care își desfășoară activitatea în Ambulatoriul Spitalului Județean.

„Apa și săpunul nu au intrat, încă, în conștiința românilor. Sunt părinți care vin la cabinet cu copiii nespălați și total neîngrijiți. Ne confruntăm cu tot mai multe cazuri în care igiena copilului este un lucru de care s-a uitat complet, cu preponderență în mediul rural”, punctează medicul. Domnia sa mai spune că sunt părinți care o întreabă cât de des trebuie să își îmbăieze copilul.

„Unii chiar vin la mine și mă întreabă chestia asta. Un copil trebuie spălat în fiecare zi, mai ales dacă vorbim de un sugar. O igienă corespunzătoare, atât corporală, cât și alimentară, începută de la vârste fragede, conduce la o mai bună imunizare a organismului copilului, care va fi mai puțin expus riscului de a se îmbolnăvi”, conchide dr. Toader. (A. SÎRBU)

Articolul precedentAprobare, după încă o amânare!
Articolul următorComercianţii din Piaţa Centrală se plâng de frig