0:00

* ei plătesc lunar câte 40 de lei de tonetă pentru căldură

Comercianții din Piața Centrală din Piatra Neamț își strigă din nou nemulțumirea. Aceștia se plâng de disconfortul creat de frigul din hala mare deși lunar, plătesc câte o taxă de 40 de lei pe tonetă pentru furnizarea energiei termice. În schimb aceștia dârdâie de frig și riscă să-și piardă marfa din cauza înghețului.

”Plătim în fiecare lună între 40 și 50 de lei pentru o tonetă, doar pentru căldură. Iarna îngheți de frig și îți îngheață și marfa, iar vara murim de cald. Climatizarea este praf în hală și acest lucru îl pot observa și cumpărătorii. Cu chiu cu vai au început să mai astupe din gările din tavan. Deși noi plătim căldura cei de la Urban spun că astea sunt condițiile, că ușile se deschid mereu și se face curent. Ar trebui să găsească o soluție pentru ca respectivele uși să stea închise sau să dea căldură mai multă. Suntem foarte nemulțumiți. Păi dacă ai două tonete pentru care plătești taxă forfetară și mai pui și utilitățile unde ajungi. Cu banii ăia plătim facturi acasă sau cumperi o mașină de lemne”, au declarat mai mulți comercianți care vând fructe și legume în hala din Piața centrală din Piatra Neamț și care evident nu au vrut să-și decline identitatea.

Conducerea CMI Urban recunoaște că există un oarecare disconfort în hală din cauza frigului însă în același timp spune că se furnizează căldură.

”Nu e un confort extraordinar dar ușile sunt deschise permanent și nu avem ce face. Aceste facturi le plătește fiecare în funcție de consumul de energie și în funcție de câți metri pătrați închiriați are. De exemplu cei care au spații închise închiriate, cei de la standuri, nu plătesc separat căldura sau energia pentru că acestea sunt incluse în chiria lunară.Cei care au tonetă însă plătesc 1,5 lei pe zi pentru căldură plus taxa forfetară curentă. Instalațiile funcționează dar este și foarte frig afară, traficul este intens și atunci nu se menține căldura”, a declarat ing. Neculai Timaru, ing. șef CMI Urban Piatra Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentApa şi săpunul, o necunoscută pentru unii părinţi?
Articolul următorCei 5 ani de-acasă

1 COMENTARIU

  1. daca in piata mare este frig, atunci ce pot sa mai spuna cei din piata maratei, darmanesti si precista? in cele trei piete doar ursii polari ar fi in mediul lor!! bine ca prin birourile urbanu-lui banuiesc ca sefii transpira de caldura si de munca!!

Comentariile sunt închise.