Consilierii județeni vor vota proiectul de hotărâre privind caietul de sarcini pentru delegarea depozitului județean de deșeuri de la Girov, însă nu astăzi așa cum s-a stabilit la ședința Consiliului Județean din 30 ianuarie, când respectivul proiect a fost respins.

Consilierii județeni se vor întâlni, în ședință extraordinară, joi, 6 februarie, pentru a aproba respectivul caiet de sarcini, după ce acesta a fost respins în ședința de pe 30 ianuarie, deoarece consilierii județeni PSD, PDL și PP-DD au considerat că respectivul document conține inadvertențe.

În schimb, așa cum a propus președintele CJ, Culiță Tărâță, câte doi consilieri de la fiecare partid reprezentat în forul legislativ al județului s-au întâlnit, vineri, 31 ianuarie, pentru a discuta pe marginea modificărilor caietului de sarcini pentru delegarea către un operator, prin licitație, a Depozitului Județean de Deșeuri de la Girov, depozit construit în cadrul programului european Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Neamț. După întâlnirea de vineri, deși unii consilieri spun că acel caiet ar fi trebuit votat cu mult timp în urmă, iar președintele Tărâță a spus că există riscul corecțiilor financiare, din cauza nerespectării termenelor sau chiar a pierderii proiectului finanțat cu fonduri europene, comisia de studiere a caietului de sarcini a spus că joi va fi de acord cu respectivul caiet de sarcini.

”Nu trebuia să ne punem de acord. Am lămurit doar niște lucruri, iar joi în ședința extraordinară, caietul de sarcini va fi votat. Nu era nimic de discutat, doar trebuiau lămurite niște lucruri din acel caiet de sarcini”, a declarat Dan Manoliu, vicepreședinte CJ Neamț, reprezentant al PSD.

iacoban

”Ei, caietul de sarcini se va vota joi. Se știa încă din octombrie despre caietul de sarcini pentru licitația privind delegarea unui operator. Ceea ce s-a întâplat la ședința de pe 30 ianuarie au fost niște găselnițe. Unii au avut ca temă să-l înfrunte pe președinte, alții au avut ca temă să nu voteze respectivul proiect. Caietul de sarcini era perfect întocmit, așa cum prevedeau normele europene ale programului Sistem de Management integrat al Deșeurilor în județul Neamț. Nu era nimic de lămurit. Totul e așa cum prevede legea. Ședința extraordinară va avea loc joi”, a spus Constantin Iacoban, consilier județean UNPR, membru al comisiei care a studiat vineri, 31 ianuarie încă o dată caietul de sarcini. (I. CĂLIN)

Articolul precedentDirectorul Ulea de la DSV Neamț, cercetat de ANI
Articolul următorApa şi săpunul, o necunoscută pentru unii părinţi?