reclama autocenter

ulea dsv

În decembrie 2013, un medic veterinar din Bistrița, comuna Alexandru cel Bun, făcea o reclamație cu dublu adresant: Prefectura Neamț și Agenția Națională de Integritate. Ce spunea dl. Constantin Călin:

”Din verificările efectuate de subsemnatul în calitate de medic veterinar, cât și urmare a articolului apărut în presa locală (cotidianul Mesagerul de Neamţ nr. 130 din 5 decembrie 2013) am constatat că directorul executiv al DSVSA Neamț dr. ULEA SORIN, nu a trecut în declarațiile de avere și interese în perioada 2008-2013 cele trei societăți în care soția sa ULEA OANA IRINA si ULEA ANDREI sunt administratori și acționari, respectiv: SC SORIVET SRL, SC FLARONA SRL și SC ANSOR COM SRL. Precizez că dr. ULEA SORIN atribuie toate contractele de dezinsecție, dezinfecție și deratizare SOCIETĂȚII  ADMINISTRATE DE SOȚIA SA, RESPECTIV SC SORIVET SRL, încălcând astfel prevederile legale și aflându-se într-un vădit conflict de interese! Deasemeni prin aceasta societate există contract de prestări servicii la CIRCUMSCRIPȚIA SANITAR VETERINARĂ DE ASISTENȚĂ BAHNA CU DSVSA NEAMȚ!!! În concluzie, vă rog respectuos să dispuneți măsurile legale în conformitate cu prevederile legale privitoare la faptele săvârșite de directorul executiv al DSVSA NEAMȚ, ULEA SORIN. Anexez la dosar pag. cu articolul din cotidianul Mesagerul de Neamț despre ilegalitățile și abuzurile săvârșite în DSVSA Neamț. Vă mulțumesc respectuos.16 decembrie 2013”.

ANI anunță că face cercetări

”Referitor la adresa dumneavoastră, înregistrată la Agenția Națională de Integritate (…) cu privire la posibila încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților de către domnul Sorin Ulea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice (…) vă comunicăm că Agenția Națională de Integritate a declanșat evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților de către Sorin Ulea.”

În concluzie, la cererea doctorului nemțean Constantin Călin și după ce a analizat și toate probele depuse la dosar, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au început ”evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților” în cazul domnului Ulea, directorul DSVSA Neamț. În baza precedentelor situații verificate de ANI pe teritoriul județului Neamț, putem spune, fără să greșim prea mult, că e puțin probabil ca Agenția de Integritate să nu constate în dreptul doctorului Ulea măcar omisiunea din declarațiile de interese și avere, omisiune confundabilă ușor cu falsul în declarații, având în vedere că respectivele documente au fost date de dr. Ulea pe semnătură și proprie răspundere.

Prefectura nu cercetează

Demersul doctorului Constantin Călin include, după cum spuneam, și o cerere similară, depusă la Prefectura Neamț, dar aici n-a avut însă același ecou. Răspunsul Prefecturii este ambiguu și face abstracție de partea cu incompatibilitatea și conflictul de interese. El se oprește doar asupra aspectelor profesionale, asupra cărora oricum nu avea competență. Așa că îl trimite pe dr. Călin la autoritatea superioară directorului Ulea, ca să verifice zicala dacă, într-adevăr, corb la corb nu-și scoate ochii!

Detașarea Prefecturii de subiect poate avea legătură și cu apartenența politică a doctorului Ulea, care a știut când și la ce partid să se înscrie, el fiind în acest moment membru PNL. Cert este că firmele în care soția sa este acționar există. Ele funcționează. Mai rămâne doar să vadă cineva  dacă au relații contractuale cu DSV-ul.

Cât privește ”cazul Ulea”, din perspectiva ANI el curge, conform procedurilor. Inspectorii de integritate sunt, oricum, foarte ocupați în ultima vreme, așa că întreaga verificare a directorului veterinar de la Neamț se poate întinde pe câteva luni. Durează până se cer și se primesc punctele de vedere ale instituțiilor implicate și personajului verificat. Apoi, decizia ANI poate fi contestată, lucru care iarăși durează, cam cât să treacă prin toate filtrele instanțelor de judecată, cu punct terminus Înalta Curte. Până atunci, Sorin Ulea rămâne în funcţie, gestionând activitatea unei instituții care ar trebui să se ocupe inclusiv de modul în care se transportă și se vinde carnea în diferite standuri din Piața Centrală. Ca să nu mai vorbim despre modul cum sunt sacrificate animalele.

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentLa Galeriile “Lascăr Vorel” Expoziţie retrospectivă Gheorghe Vadana
Articolul următorAprobare, după încă o amânare!

4 COMENTARII

  1. Pai cum sa investigheze prefectul Lazar conflictul de interese a colegului sau de partid Ulea??!! Impreuna, cei doi pot investiga vreo cateva “combinatii” pt buzunarele lor!! Cum poate Ursarescu sa doarma noaptea, atunci cand stie ca oamenii lui din PNL l-au ajutat in campanie, acestia asteptand dupa promisiunile lui Ursarescu SRL sa primeasca functiile de conducere ce au revenit partidului!?! Ursarescu a considerat ca reevaluarea unui PDL-ist bine ancorat in functia de dir. executi al DSVSA-Neamt, este mult mai avantajoasa pt el, decat promisiunile facute colegilor de partid care si-au rupt pingelele in campania electorala pt. PNL!!! Si daca este sa ne intrebam cum a fost posibila numirea “cerebralului” Ulea in PNL, este foarte simplu……..mai mult din jumatatea componentei biroului PNL, este populat cu fosti PDL-isti!!!1 ASTA DA DEMOCRATIE SI SPIRIT LIBERAL!!!

  2. Apropo, puneti comentariul acesta. Ce sa vezi, (…) scrie un articol despre CARMANGERIA LUI ULEA SORIN SEFUL SEFILOR DIN DSVSA Neamt si nu numai!! Ia mai incearca odata dle prefect LAZAR POATE A DOUA OARA ITI IESE VREUN RASPUNS DIN CARE SA REESE DEMISIA ACESTUI ULEA….SAU DACA NU , MIROASE A ALTCEVA SI ESTE ….NASOALE!!

  3. TRAIASCA ALIANTA PSD -PDL NEAMT! LIBERALII O SA TREACA CA GRUPARE DE MANA A DOUA ,LA .P M. POPULARA CONDUSA DE STEFAN .(SI ASTA DOAR CEI CARE O SA SE TREZEASCA LA TIMP.)

  4. Da,inspector la igiena cu societate DDD inregistarta la ORC ,acolo nu e conflict de interese ,umflatule ,daca ai sange in vena reclama-ti si verisoru la ANI.

Comments are closed.