Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă, în prognoza pentru intervalul 25 aprilie – 8 mai, ploi pe arii extinse în zilele de Paşti. Acestea nu vor fi însemnate cantitativ. Regimul termic va fi unul normal, media maximelor va crește semnificativ și se va încadra, între 27 aprilie și 8 mai, în intervalul 17-20 de grade Celsius. La munte va fi ceva mai rece, temperaturile oscilând între 7 și 11 grade Celsius.

MOLDOVA

ANM: Sărbătorile de Paşti sub umbrelă!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„După două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 11-12 grade, urmează a se înregistra valori termice normale, astfel încât media maximelor va creşte semnificativ, încadrându-se, între 27 aprilie şi 8 mai, intervalului 17-20 de grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a 2 grade pe 27 aprilie, când vor fi condiţii de brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 5 şi 8 grade. În intervalul 1-3 mai va ploua pe arii extinse şi local cantităţile de apă pot fi mai însemnate, iar ploi în general slabe se pot semnala zilnic, pe parcursul celor două săptămâni” – ANM

MUNTE

ANM: Sărbătorile de Paşti sub umbrelă!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Media temperaturilor diurne va fi scăzută în primele două zile, 2-3 grade, apoi va deveni normală penru această perioadă din an şi va oscila între 7 şi 11 grade până pe 8 mai. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de creştere semnificativă, de la valori predominant negative până pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse între 1 şi 4 grade. Pe 25 – 26 aprilie, 29 aprilie şi 1-3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni. În primele două zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile” – ANM.

Prognoza pentru întreaga ţară:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/04/ANM.pdf

(ZCH NEWS; FOTO: ANM)

Articolul precedentFOTO Expoziție de Paște a copiilor din centrele de plasament
Articolul următorDuru spulberă visele lui Massone
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.