0:00

Angela Similea și Savoy – ”Balada iubirilor deschise” la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În anul 1986, Angela Similea și Savoy au întreprins un turneu în județul Neamț care a fost încununat de succes, mai ales că, în acel an, cântăreața imprimase un nou disc, intitulat ”Balada iubirilor deschise”. Potrivit specialiștilor în domeniu, colaborarea de 17 ani dintre Angela Similea și Savoy a fost cea mai rodnică din muzica ușoară românească.

«– Stimată Angela Similea, turneul de concerte pe care l-ați întreprins de curând în județul nostru, împreună cu formația vocal-instrumentală Savoy a stârnit un interes deosebit în rândul publicului. Care este ”cheia” succesului dumneavoastră?

– Am cântat și voi cânta întotdeauna cu sinceritate, răspunzând cu prietenie gesturilor de simpatie venite din partea publicului. Mi se pare o relație simplă, de suflet.

– De 17 ani cântați împreună cu Savoy. Cum explicați această longevitate?

– Savoy este una dintre cele mai bune și mai constante formații de muzică ușoară de la noi. În plus, este extrem de – cum să vă spun? -muzicală. Aspirațiile noastre coincid în privința gustului, așa că sunt și voi fi alături de membrii ei.

Angela Similea și Savoy – ”Balada iubirilor deschise” la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

– De curând, ați imprimat împreună un nou disc…

– Într-adevăr, discul se intitulează ”Balada iubirilor deschise” și întrunește câteva cântece foarte frumoase, în care și eu și formația am vrut să ne întrecem pe noi înșine.Sperăm să fi reușit.

– De altfel, câteva cântece de pe acest nou disc le-ați interpretat și la Piatra Neamț. Ce impresie v-a făcut publicul de aici?

– Este un public extrem de cald, generos, educat. M-am simțit la Piatra Neamț, dar și la Roman și Târgu Neamț ca acasă. Un ținut minunat, cu oameni pe potrivă. Vă mulțumesc mult pentru acest prilej fericit.

Îl rugăm în continuare să se destăinuie pe Marian Nistor, conducătorul formației Savoy, compozitor, solist vocal și chitarist.

– Cum se face că formația dv. a reușit să rămână intactă răstimp de 20 de ani?

– Am rămas în aceeași formulă pentru că ne-am învățat mult unul cu muzicalitatea celuilalt, pentru că iubim un anumit gen de muzică, întâmplător pe placul publicului. Evoluția noastră a avut o constanță care ne-a omogenizat, care ne-a legat – cred eu – sufletește.

– Toată lumea e de acord că formația dumneavoastră are un stil propriu, inconfundabil. Prin ce l-ați putea defini?

– Majoritatea melodiilor noastre sunt inspirate de folclorul românesc și chiar când nu vin direct din el respectă această amprentă. Apoi, versurile care stau la baza cântecelor sunt cele pe care le-am crezut mai bune din poezia românească. Iubim folclorul și poezia de valoare.»

(H.C. Alupului, Ceahlăul, sâmbătă, 19 iulie 1986)

Articolul precedentInformații de presă – Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț
Articolul următorD.R. Popescu la Teatrul Tineretului