reclama autocenter

Angajații serviciilor de ambulanță și ai unităților sau compartimentelor de primir urgențe rămân, în continuare, salariați ai Ministerului Sănătății. Declarația îi aparține lui Raed Arafat, secretar de stat în MAI, numit la conducerea Departamentului pentru situații de urgență, după ce prim – vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, a declarat s-a arătat extrem de nemulțumit de un eventual transfer de personal de la UPU și CPU către MAI.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2014, act normativ ce prevede înființarea Departamentului pentru situații de urgență, „în cadrul MAI pot fi detașați la departament angajați din Ministerul Sănătății, dar numai din structura centrală”.

Departamentul nou înființat coordonează operațional toate serviciile de ambulanță județene, unitățile și centrele de primiri urgențe, precum și serviciile Salvamont. Controlul operațional și inspecția activității serviciilor de ambulanță și UPU/CPU vor fi făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Departamentului pentru situații de urgență. (A. SÎRBU)

Articolul precedentBuletin Informativ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ
Articolul următorJandarmii, activităţi preventive pentru elevi