OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izvorul Muntelui de Azur

„Buletin Informativ

În data de 5 februarie 2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a intervenit în 20 de situaţii de urgenţă, după cum urmează:

Misiune de stingere a unui incendiu

La ora 16:59, cinci  subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei locuinţe din satul Rîşca al comunei Drăgăneşti. Au ars aproximativ 30 m2 din acoperişul locuinţei. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Misiune de deblocare autoturism înzăpezit

La ora 15:01, patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială, au intervenit pentru repunerea în trafic a unui autoturism, în care se aflau 2 persoane, care a ieşit în afara părţii carosabile şi a rămas blocat pe un drum de exploatare, în apropierea satului  Muscelul de Jos, comuna Valea Ursului. Militarii au degajat zăpada pentru a crea o cale de evacuare a autoturismului şi l-au tractat până la drumul judeţean.

Misiune de monitorizare

În intervalele orare 13:30 – 14:30 şi 21:00 – 00:00, doi subofiţeri din cadrul Gărzii de intervenţie Poiana Teiului a Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ au executat o misiune de supraveghere a zonei probabile de producere a unei situaţii de urgenţă, respectiv fenomenul de zăpor de pe cursul Râului Bistriţa.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au fost solicitate în 15 cazuri care necesitau acordarea primului-ajutor calificat şi 2 cazuri care au necesitat ajutor medical de urgenţă.

INSPECTOR ŞEF
Col. NIŢICĂ IOAN”

Nota redacţiei: Buletinul informativ al ISU Neamţ nu „suflă” evident nicio vorbuliţă despre „plimbarea” pe la coada Lacului Izvoru Muntelui, în căutarea unei ambarcaţiuni aflate în pericol pe Coasta de Azur, în baza unei sesizări Romatsa