Asociaţia ANFAR DS organizează, în cadrul proiectului „Creaţie şi inovaţie pentru creşterea calităţii vieţii copiilor cu cerinţe educative speciale” (CES), finanţat de către Primăria Piatra Neamţ, 4 ateliere de lucru pentru cadrele didactice din județul Neamț. Participarea este gratuită.
„Scopul proiectului constă în facilitarea integrării sociale a copiilor/tinerilor cu cerinţe educative speciale (CES), prin activităţi inovative de creatie şi educatie (inclusiv educatie pentru sănătate) ce implică valorificarea potenţialului creativ al personalului ce lucrează cu preșcolari/elevi cu CES, pentru realizarea unor materiale de lucru moderne, adaptate nevoilor copiilor cu CES si înregistrarea unor progrese personale si profesionale”, precizează Asociaţia ANFAR DS.
Condiții pentru selecție: cadre didactice care lucrează cu preșcolari/elevi cu cerințe educative speciale.
Ateliere de lucru pentru cadrele didactice
Atelierul 1 – Terapie ocupațională- Modelaj, împletituri
Se adresează cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar.
Formatori: Prof. Doru Elena, Prof. Irina Bălțătescu
Locația: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă”Al.Roșca”, Piatra Neamț
Atelierul 2 – Stimulare senzorială- realizarea cărților senzoriale
Se adresează cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar.
Formatori: Prof. Mona Cosma, Prof. Liliana Irofte
Locația: Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret”, Piatra Neamț
Atelierul 3 – Stimulare prin arte vizuale- Pictură
Se adresează cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar.
Formatori: Lucian Gogu-Craiu, Prof. Sorina Vasilescu
Locația: Forum Center Mall
Atelierul 4 – Metode și tehnici de lucru pentru copiii cu cerințe educative speciale din învățământul gimnazial și liceal
Atelierele se adresează cadrelor didactice din învățământul gimnazial și liceal. Formatori: prof. Alina Chilă, prof. Liliana Irofte. Locația: Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” Piatra Neamț.
„Fiecare cadru didactic va opta pentru înscrierea la un singur atelier. Selecția se va realiza în ordinea înscrierii, cu respectarea condițiilor precizate. Numărul maxim de persoane pentru fiecare atelier este de 20. Atelierele se vor desfășura în perioada 27 octombrie-30 noiembrie, în unitățile de învățământ partenere, data și ora vor fi anunțate ulterior. Înscrierea se face accesând link-ul AICI, până la data de 25 octombrie 2017″, potrivit organizatorilor.
Persoane de contact: prof. Sorina Vasilescu – coordonator activități, tel 0744/700682; prof. Liliana Irofte – responsabil instruire/formare, tel 0765/558737. (ZCH NEWS)