0:00

Asociaţia ANFAR D.S., un nou proiect pentru copii cu cerinţe educative speciale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociaţia ANFAR D.S. a derulat, în perioada mai-august 2018, proiectul „CES – Sănătate prin terapie şi dezvoltare personală”. Acesta a fost finanţat de Primăria Piatra Neamţ, în cadrul categoriei social. Beneficiari au fost 20 de copii cu cerințe educaționale speciale, care au participat la activități specifice de terapie susținute de către specialiști. Obiectivele proiectului au fost următoarele:

  1. Dezvoltarea şi implementarea unui program special de educație pentru sănătate și dezvoltare personală a 20 de copii cu cerințe educative speciale (CES) și copii care provin din familii cu situație materială precară de la Scoala Gimnaziala Nr. 5 Piatra Neamt, printr-un set de activități specializate de terapie și dezvoltare personală ce constau în: salinoterapie și dezvoltare personal, terapie logopedică şi hipoterapie (cursuri de echitație).
  2. Realizarea unui mini-ghid destinat părinților și cadrelor didactice care lucrează cu copiii din grupul țintă al proiectului. Acesta va include sugestii și direcții pentru identificarea și lucrul cu copiii cu cerințe educaționale speciale.

Rezultatele proiectului:

  • Îmbunătățirea stării de bine și a sănătătii celor 20 de copii din grupul țintă;
  • Creșterea competențelor personale și creşterea calităţii vietii celor 20 de copii din grupul ţintă;
  • Creșterea capacității de integrare socială a copiilor cu cerinţe educative  speciale (CES) și a copiilor care provin din familii cu situatie materială precară;
  • Îmbunătăţirea rezultatelor şcolare a celor 20 de copii din grupul ţintă;
  • 10 şedinte  de salinoterapie și dezvoltare personală pentru 20 de copii;
  • 21 de sedinte de logopedie pentru 3 copii;
  • 60 de sesiuni de hipoterapie prin cursuri de echitaţie pentru 10 copii;

„Activitățile din cadrul proiectului au fost realizate cu ajutorul partenerilor și sponsorilor asociației. Materialul realizat în cadrul proiectului poate fi descărcat AICI. Din luna septembrie, proiectul va fi continuat printr-o nouă finanțare de la Primăria Piatra Neamț, urmând ca, de data aceasta, activitățile să se axeze pe terapia prin artă”, a declarat psih. Sorina Vasilescu-Apostol, coordonator activități. (ZCH NEWS)

Articolul precedentL3 CSM Roman-AFC Botoşani II 2-1 (0-1) * Programul etapei * Clasament
Articolul următorLIGA FLORILOR CS Gloria 2018 Bistriţa-CSM Roman (02.09; 17:30)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.