Amenzi şi confiscări de peste 45.000 lei în trenuri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţişti din întreaga Regiune de Nord-Est (RNE) au efectuat, în perioada 23–24 august, ample controale pe două magistrale feroviare (500 şi 600, în judeţele Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Suceava şi Botoşani), potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei (IPJ) Iaşi.

Scopul declarat a fost „prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, prevenirea cerșetoriei și vagabondajului, precum și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată, în zonele adiacente și în trenurile de călători”.

„Au fost patrulate 101 trenuri de călători şi 70 de staţii CFR, verificate 35 de societăţi comerciale şi controlate 76 de autovehicule. Au fost legitimate 295 de persoane şi depistaţi 78 de călători frauduloşi. Au fost depistaţi 6 cerşetori şi 4 minori lipsiţi de supraveghere. Au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 20.670 lei. Valoarea bunurilor confiscate este de peste 25.000 lei. Au fost constatate 6 infracţiuni”, potrivit sursei citate.

În cele două zile de acţiune, au participat 93 de poliţişti de transporturi din cele 6 judeţe, 21 de la ordine publică, 16  jandarmi, 2 reprezentanţi ai Registrului Auto Român, 8 inspectori din cadrul Societăţii de Transport Feroviar Călători.

Despre captura cea mai importantă din timpul acestor acţiuni, am scris AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMuzeograf de la Târgu Neamţ, donaţie pentru Cuminţenia Pământului
Articolul următorSe caută cei mai buni pompieri! Concurează şi echipa ISU Neamţ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.