Se caută cei mai buni pompieri! Concurează şi echipa ISU Neamţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei mai buni pompieri din România se reunesc, în perioada 30 august – 2 septembrie, la Iaşi, la etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență, anunţă Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Mihail Grigore Sturdza” Iași, gazda competiţiei.

Lupta pentru titlul de campion se va da între echipele din Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Sibiu, Suceava și București. Învingători vor fi cei care vor obține cei mai buni timpi la următoarele probe: “Scara de fereastră”, “Pista cu obstacole pe 100 de metri”, “Ștafeta 4×100 de metri” și “Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”.

“În ziua de 30.08.2016 va avea loc ședința tehnică în urma căreia se va stabili ordinea intrării echipajelor în concurs. Va urma întrunirea comisiei de omologare a materialelor de concurs, fiind verificate și aprobate echipamentele și accesoriile concurenților. Etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență va începe propriu-zis în data de 31.08.2016 la ora 9:00, debutând cu deschiderea festivă ce se va desfășura pe Stadionul Emil Alexandrescu Iași”, potrivit comunicatului ISU Iaşi.

În prima zi de întrecere se va desfășura proba de concurs “Scara de fereastră”. Cea de a doua zi a competiției se va desfășura pe stadionul “Emil Alexandrescu”, unde concurenții celor 12 echipe aliniate la start își vor demonstra măiestria pe parcursul a două probe: “Pista cu obstacole pe 100 de metri” și “Ștafeta 4×100 de metri”. În cea de a treia zi a concursului se va desfășura ultima probă, “Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”, urmată de festivitatea de premiere și înmânarea cupei transmisibile “Cpt. Pavel Zăgănescu” echipei clasate pe locul I.

“Concursurile Serviciilor profesioniste pentru Situații de Urgență se organizează în fiecare an și au ca obiectiv fundamental dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență. Probele de concurs sunt identice cu cele de la concursurile sportive internaționale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingere a Incendiilor”, a declarat mr. Silvia Elena Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAmenzi şi confiscări de peste 45.000 lei în trenuri
Articolul următorLIGA A IV-A: Derby-uri la Dobreni şi Roznov * CLASAMENT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.