Muzeograf de la Târgu Neamţ, donaţie pentru Cuminţenia Pământului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeograful Vasile Diaconu, de la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Târgu Neamţ, a donat, recent, în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţionarea uneia dintre cele mai cunoscute lucrări semnate de Constantin Brâncuşi: „Cuminţenia Pământului”.

„Consider că am făcut un gest firesc, nu este nimic deosebit, prin prisma faptului că fiecare dintre noi poate dona pentru achiziţionarea acestei importante lucrări de artă. Ştiu că şi alţi colegi din muzeele ţării au făcut acest pas şi am vrut să mă alătur lor, dar şi Ministerului Culturii, pentru ca această valoroasă lucrare de artă să intre în proprietatea statului. Este cunoscută situaţia financiară a celor care lucrează în sistemul muzeal, dar cu puţin de la fiecare cred că ne putem apropia de suma necesară cumpărării lucrării lui Brâncuşi.

Muzeograf de la Târgu Neamţ, donaţie pentru Cuminţenia Pământului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste, până la urmă, un simplu act de voinţă, mai ales că există numeroase căi de a dona bani. Trebuie să ne implicăm în astfel de campanii, dacă ne dorim să ne păstrăm patrimoniul cultural. Noi avem nevoie de patrimoniu, dar şi patrimoniul are nevoie de noi. Uneori nu este suficient doar să-l apreciem, ci să dovedim că-l apreciem, iar donarea unei sume de bani, modeste sau mai consistente, este un bun argument. Mi-aş dori ca, până la 30 septembrie, să fie cât mai mulţi donatori, inclusiv din Târgu Neamţ, astfel că, la momentul respectiv, să simţim că am obţinut o victorie, să simţim că suntem toţi un pic mai bogaţi. Brâncuşi e şi al meu!”, a declarat dr. Vasile Diaconu.

Termenul limită pentru donaţii este 30 septembrie 2016. Dacă până la acea dată nu se strâng banii necesari, una dintre cele mai valoroase opere de artă contemporană va rămâne într-o colecţie privată. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPreședinte nou la PMP Târgu Neamț
Articolul următorAmenzi şi confiscări de peste 45.000 lei în trenuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.