Ieri și azi, tinerii social-democrați din Moldova se reunesc la Roman, pentru a se cunoaște mai bine, pentru a discuta despre alegerile europarlamentare din mai și pentru a atrage cât mai mulți membri în TSD. La 5 luni de la preluarea șefiei TSD Roman, președintele Alexandru Rotaru a declarat că vrea să organizeze cât mai multe acțiuni de acest tip: „De la preluarea mandatului, avem deja 60 de membri noi. Cea mai importantă întâlnire va fi cea din acest final de săptămână, când așteptăm la Roman delegații din Botoșani, Suceava, Iaşi, Bacău și Vaslui. Întâlnirea are loc la inițiativa președintelui TSD Mihai Sturzu, care dorește astfel să ne cunoaștem cât mai bine, de a convinge tinerii să ni se alăture și de a promova partidul în rândul tinerilor care nu au acum o opțiune politică”.

Vineri, întâlnirea a vizat discuții între liderii organizațiilor județene și conducerea centrală a TSD. Sâmbătă, începând cu orele 16, discuțiile se vor axa pe tema principiilor social-democrației, curs ce va fi susținut de Bogdan Balașnicu, fost președinte al TSD Iași.

„Chiar dacă acum două luni, la Iași, s-a mai organizat o întâlnire de acest fel, sperăm ca discuțiile de la Roman să ne apropie și mai multe și să genereze noi proiecte. Țintim ca, la finele anului, după cele două campanii de alegeri, TSD Roman să fie fruntașă în Moldova”, a mai precizat președintele Rotaru.

În legătură cu relația USL la nivel de tineret romașcan, Alexandru Rotaru spune că nu a avut în plan acțiuni comune cu cei de la TNL, dar are o relație bună cu mulți tineri. Totuși, după europarlamentare tânărul vrea să organizeze o întâlnire cu toți președinții organizațiilor de tineret pe tema legii voluntariatului

. “Am o relația foarte bună cu tineretul PNL. Mă leagă o veche relație de prietenie cu Diana Nicolae, pe care am felicitat-o recent pentru miile de voturi obținute în campania 10 pentru Europa. Noi suntem la tineret, nu există atacuri sau scântei. Avem în calcul organizarea unei întâlniri cu toți președinții de la tineret pentru noua lege a voluntariatului, care a trecut miercuri de votul Senatului”, a mai spus președintele Rotaru. Social-democrații nu vor sărbători Dragobetele, dar organizațiile de tineret și cea de seniori pregătesc o surpriză romașcanilor pentru 1 martie. (C. MATEI)

Articolul precedentProspecțiuni își desfășoara activitatea din județul Neamț în conformitate cu reglementările legale
Articolul următorMarmură în loc de vopsea la Casa Culturii Târgu-Neamț