pietricica turism

* ca să nu fie probleme cu banii, se va renunţa la câteva scaune
* „Dacă nu vom reuși să fie chit pe chit, vom avea înțelegere de la dl. primar Harpa să suplimenteze o sumă de bani de la bugetul local”, ne-a liniştit directorul Margareta Mihăilescu

tg casa cultura

Lucrările de reabilitare și modernizare de la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu-Neamț par să fi luat o altă turnură odată cu decizia de a pune marmură în locurile unde s-a dat cu vopsea. E vorba de vopsea epoxidică care, în opinia directorului instituției, Margareta Mihăilescu nu este plăcută ochiului.

„În foaierul de la intrare s-a pus vopsea epoxidică, o vopsea modernă, dar care nu este atât de plăcută ochiului. Această vopsea s-a dat peste mozaicul actual, mozaic care era mult mai frumos. Așa că actualmente vom înlocui această vopsea cu marmură. Iar calculul este așa: proiectantul și constructorul ne obligă ca valoarea vopselei epoxildce să se încadreze în valoarea marmurei, dar nu ne putem încadra pentru că este o mare diferență de preț. Așa că vom renunța la mai multe suprafețe vopsite de pe holuri și subsoluri pentru a face loc marmurei. Apoi vom mai renunța la un anumit număr de scaune din sala de spectacol pentru a nu se sta înghesuit cu genunchii la gură, plus că vom economisi și din banii care erau destinați numărului de scaune, bani pe care îi vom aloca în altă parte. În condițiile în care nu vom reuși să fie chit pe chit, cum se spune, am înțeles că vom avea înțelegere de la dl. primar Harpa să suplimenteze o sumă de bani de la bugetul local”, ne-a spus Margareta Mihăilescu, directorul Casei de Cultură Ion Creangă.

tg margareta mihailescu

Casa Culturii sau Centru Cultural (Turistic)

Directorul Mihăilescu ne-a mai mărturisit că intenționează să schimbe și denumirea actuală a instituției în Centrul Cultural „Ion Creangă” și, dacă legea îi va permite, chiar în Centrul Cultural Turistic.

„Lucrările vor începe de la 1 martie și sperăm ca în două luni de zile să se și finalizeze. Depindem foarte mult de vreme, în sensul că se vor turna betoane și e nevoie de fie cald. În orice caz, anul acesta vom avea o Casă de Cultură deosebită. Mai mult de atât dorim să transformăm denumirea în Centrul Cultural Turistic Ion Creangă, pentru că avem foarte multe obiective turistice și culturale în zonă. Acum sperăm să ne permită și legea. Prin Centrul Cultural Ion Creangă vom putea promova și mai mult această zonă prin podurile imaginare dintre noi și alte centre culturale din țară și străinătate”, ne-a mai declarat Margareta Mihăilescu.

Cafea cu… carte

Margareta Mihăilescu s-a gândit și la înființarea unei cafenele literare în care tinerii pot servi o cafea sau un ceai în timp ce citesc o carte.

“Cafeneaua literară vrem să o organizăm în foaier pe vreme rea, iar vara în parcul învecinat. Acolo vor fi amenajate mese pliante, scaune, unde se va putea servi o cafea sau un ceai în timp ce citești o carte sau joci o partidă de șah. De asemenea, ne dorim să înființăm și un Club de Turism în care să putem face circuite culturale. Poate mulți copii nu știu că Mănăstirea Agapia este pictată de Nicolae Grigorescu sau poate că persoanele adulte nu știu că Mănăstirea Durău este pictată de Tonitza”, ne-a mai spus directorul Casei de Cultură. (C.T. STURZU)

2 COMENTARII

Comments are closed.