Actualizare: Bărbatul care a murit vineri a fost transferat cu elicopterul în data de 20 februarie, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. „Pacientul a fost internat în secția de terapie intensivă, intubat și ventilat mecanic, cu tratament antiviral și asimptomatice, iar în data de 9 martie a decedat la Iași”, ne-a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț. A fost confirmat virusul gripal în data de 26 februarie, pacientul fiind în evidență cu diabet.

Cu o zi înainte de a fi transferat de urgență la Iași, pacientul fusese adus în stare gravă de la Spitalul de Pneumoftiziolgie Bisericani și internat pe terapie intensivă în secția Medicină Internă a Spitalului de Urgență Piatra-Neamț

Știre inițială: Un nemțean în vârstă de 56 de ani este a patra victimă la care s-a confirmat virusul gripal. Bărbatul a decedat vineri, nu fusese vaccinat antigripal, iar astăzi, 10 martie, Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile a confirmat în cazul lui virusul gripal tip AH1.

În ultima lună, din cauza gripei au murit o fetiță de 8 ani (din comuna Valea Ursului), o femeie de 45 ani și alta de 83 ani (ambele din comuna Horia), fiecare cu boli cronice. În cazul ultimei victime, medicii nu precizează că ar fi avut alte afecțiuni. Numărul deceselor la care s-a confirmat virusul gripal la nivel național a ajuns la 93.

(C.I.)

Articolul precedentFOTO Eusebiu Popa, poveşti din rugby la „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”
Articolul următorCSM Roman câștigă acasă în fața Rapidului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.