pietricica turism

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Piatra Neamț, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. El a fost adus la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț luni, 19 februarie, și a doua zi, marți, s-a obținut transferul la Iași.

“Este vorba de un pacient în stare gravă, transferat luni seara de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pacientul a fost internat pe terapie intensivă secția Medicină Internă, cu detresă respiratorie acută, intubat și ventilat mecanic, o bronhopneumonie posibilă complicație a unei gripe, nu avem încă rezultatul. L-am consultat și am obținut marți avizul de transferul pe ATI la Clinica de Boli Infecțioase Iași”, ne-a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al SJU Neamț.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, ne-a declarat astăzi că inclusiv la Spitalul Bisericani s-au transmis recomandări privind instituirea măsurii de carantină pentru restricționarea vizitelor, verificarea stării de sănătate a personalului angajat al spitalului, intensificarea măsurilor de igienă și dezinfecție.

Astăzi, 21 februarie, de la DSP Neamț am primit un comunicat care spune că, până la data de 18 februarie, data ultimei raportări, în județul Neamț au fost diagnosticate cu gripă 23 de persoane. Săptămâna trecută au fost trimise la Institutul “Cantacuzino” București două probe de la doi pacienți cu semne clinice de gripă și se așteaptă rezultatele. (C.I.)