A fost prelungit termenul pentru autorecenzare până vineri, 27 mai, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcesul de autorecenzare din cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România va continua până vineri, 27 mai. Decizia a fost luată de conducerea Institutului Naţional de Statistică, ca urmare a numărului foarte mare de solicitări din ultima perioadă.

„În acest moment sunt peste 1 milion de preînregistrări, cereri care trebuie procesate în foarte scurt timp. Site-ul funcţionează, doar că este foarte aglomerat. În fiecare zi, între orele 10,00 şi 16,00, sunt foarte mulţi utilizatori care accesează site-ul şi acesta este motivul pentru care merge lent. Am fost anunţaţi că se prelungeşte perioada pentru autorecenzare cu două săptămâni, până vineri, 27 mai, tocmai pentru ca toţi cei care nu au reuşit să facă aceste demersuri să aibă timpul necesar“, a precizat Claudiu Harabagiu Leporda, directorul regional al Direcţiei Regionale de Statistică Neamţ.

Multe persoane se înghesuie pe ultima sută de metri şi la autorecenzare, ceea ce generează dificultăţi tehnice. În punctele amenajate în localităţi pentru autorecenzare, unde există asistenţi ce îi pot ajuta pe cei care nu au posibilitatea să completeze singuri formularele acasă, deja s-au format cozi.

Detalii despre recensământ găsiţi aici şi aici.

Angela Croitoru

 

 

Articolul precedentÎncăierare între elevi lângă Școala Gimnazială 5
Articolul următorŞofer accidentat în Girov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.