Neamț: Pregătiri pentru recensământul populaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 3 februarie, la sediul Prefecturii Neamţ a avut loc o şedinţă de lucru a Comisiei Județene Neamț pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Analiza stadiului pregătirilor a fost tema principală a discuţiilor la care au participat reprezentanți ai Direcției Regionale de Statistică Neamț, Consiliului Județean, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului Școlar, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară și ai Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul pentru Străini Neamț.

Conform calendarului, în perioada 14 martie – 15 mai, începe colectarea datelor de la populație, prin autorecenzare și autorecenzare asistată, iar în intervalul 16 mai – 17 iulie, va avea loc recenzarea persoanelor care nu s-au autorecenzat, prin interviu față în față, cu recenzorii.

763 de persoane participă la activităţi în Neamţ, 661 recenzori, 19 recenzori-șefi și 83 de coordonatori. Vor fi amenajate și punctele fixe pentru autorecenzare asistată (ARA), în toate cele 83 de localităţi din Neamț, la începutul lunii martie.

Claudiu Harabagiu-Leporda, directorul DRS Neamț, a punctat ajutorul considerabil în activităţi dat de realizarea hărţii cu toate clădirile locuite și rețeaua de străzi din Neamț, care a stat la baza stabilirii sectoarelor de recensământ.

Neamț: Pregătiri pentru recensământul populaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO noutate al acestui recensământ este faptul că nu se vor mai folosi chestionare tipărite, datele vor fi completate electronic, pe tablete, și vor fi introduse în baza RPL, criptate și anonimizate imediat. În acest mod dispare perioada de introducere a datelor, iar primele rezultate statistice  vor fi disponibile la sfârșitul anului.

„Pentru a putea construi și dezvolta, este necesar să știm de la ce pornim, iar Recensământul Populației și Locuințelor din acest an ne va oferi imaginea reală și completă de care avem nevoie pentru planurile de viitor. Este foarte important ca fiecare nemțean să participe la recensământ, atât pentru că este o obligație legală, cât și pentru că este, practic, o datorie civică să sprijinim realizarea acestei cercetări complexe. Vă asigur că Instituția Prefectului Județului Neamț și toate instituțiile județene vor sprijini desfășurarea în cele mai bune condiții a acestui recensământ, astfel încât rezultatele să fie corecte și să poată fi folosite în beneficiul județului și al locuitorilor săi!“, a declarat prefectul Adrian Niță.

Salariaţii beneficiază de o zi liberă plătită pentru completarea online a chestionarului, pe site-ul www.recensamantromania.ro, începând din 14 martie.

A.C.

Articolul precedentA furat o autoutilitară din Roznov, iar proprietarul i-a şters urmele
Articolul următorBărbat salvat de pompieri după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.