A furat o autoutilitară din Roznov, iar proprietarul i-a şters urmele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii nemţeni au fost puşi în dificultate în cercetările efectuate pentru depistarea autorului unui furt al unui autovechicul, pentru că proprietarul acestuia, din neatenţie, „a intervenit asupra câmpului infracţional fapt ce a împiedicat prelevarea urmelor operative. Locul săvârșirii unei fapte penale este cel mai bogat în urme și date de a căror descoperire și examinare ulterioară depinde, aflarea adevărului. Conservarea urmelor și a celorlalte mijloace de probă, poate conduce la depistarea în scurt timp a persoanei bănuite de comiterea unei fapte penale.

Traficul auto sau pietonal, ploaia, ninsoarea, vântul, animalele pot aduce modificări ale locului faptei, ajungându-se uneori la distrugerea mijloacelor materiale de probă și a urmelor, cu consecințe negative asupra desfășurării ulterioare a cercetărilor “, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Autoutilitara a fost furată pe 23 ianuarie , iar după un timp proprietarul, un tânăr de 21 de ani, a găsit-o abandonată pe o stradă, din Roznov. Din interior lipsea telefonul mobil.

„În baza activităților investigative realizate în cauză, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un bărbat de 36 de ani, din Săvinești, care ar fi sustras un autoturism, parcat în localitatea Roznov, neasigurat, având cheile în habitaclul interior al vehiculului, după care s-ar fi deplasat pe mai multe străzi din aceeași localitate“, precizează sursa citată.

Ieri, 2 februarie, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi magistraţii Judecătoriei Piatra Neamţ vor decide asupra măsurilor preventive în acest caz.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: Wikipedia

Articolul precedent36 de ani închisoare pentru trei violatori români în Marea Britanie. Unul este din Piatra-Neamț, un altul din Bicaz
Articolul următorNeamț: Pregătiri pentru recensământul populaţiei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.