0:00

Comunicat de presă PSD Neamț. Undă verde pentru Drumul Expres Piatra Neamț- Bacău: a fost semnat Acordul de Mediu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAșa cum a garantat Daniel Vasilică Harpa, președintele PSD Neamț și președintele ales al Consiliului Județean Neamț, Drumul Expres Piatra Neamț-Bacău devine o certitudine! După aprobarea indicatorilor tehnico-economici la sfârșitul lunii mai, marți, 25 iunie, Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) și membru PSD Neamț, a semnat Acordul de Mediu. Acest eveniment marchează debutul fazei de construcție a proiectului rutier pentru tronsonul de drum expres dintre Piatra-Neamț și Bacău.

Noul drum de mare viteză, cu o lungime de 51 km, este proiectat pentru o viteză de 120 km/h, cu două benzi de circulație pe fiecare sens de mers. Proiectul mai include șase viaducte, 17 pasaje, șapte poduri și cinci noduri rutiere (Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Podoleni, Săvinești și Piatra-Neamț).

Drumul Expres Piatra Neamț – Bacău va traversa, pe teritoriul județului nostru, localitățile Piatra Neamț, Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Borlești, Rediu, Costișa și Cândești. Semnarea acordului de mediu este o veste excelentă, aducându-ne mai aproape de momentul mult așteptat în special de transportatori, locuitori și turiști, care vor putea ajunge la noi mai rapid și în siguranță, pe acest drum de mare viteză. Această investiție va stimula economia locală, va îmbunătăți accesul la servicii și va spori atractivitatea turistică a județului nostru.

Mulțumiri tuturor celor implicați pentru eforturile depuse în realizarea acestei investiții majore! Sper ca și următoarele proceduri să se desfășoare fără întârzieri, astfel încât lucrările propriu-zise să înceapă cât mai curând„, a declarat președintele Daniel Vasilică Harpa.

Echipa PSD Neamț continuă să susțină ferm proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Ca și autostrăzile A7 și A8, demersurile pentru realizarea cât mai rapidă a Drumului Expres Piatra Neamț- Bacău reprezintă un angajament clar al Guvernului condus de Marcel Ciolacu față de modernizarea și conectivitatea regiunii Moldovei, aducând beneficii semnificative pentru județul Neamț.

Comunicat de presă PSD Neamț

Articolul precedentÎmplinirea a 105 ani de relații diplomatice între România și Polonia marcată la Piatra-Neamț
Articolul următorExpoziția „Istoria Jocurilor Olimpice în filatelia românească“, la Biblioteca Județeană Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.