0:00

Mai mulți țigani nomazi din Harghita au făcut un scandal monstru azi noapte, după un accident rutier pe care l-au provocat pe DN 15, la ieșirea din Dobreni. Trei dintre bărbați s-au înjunghiat între ei, din cauza calului care agoniza după ce a fost lovit de o mașină. Căruțașul, un tânăr de 27 de ani, voia să curme suferința animalului, iar ceilalți n-au fost Noaptea înjunghiaților la Dobreni, scenariu cu țigani nomazi din Harghita, ZCH NEWS - sursa ta de informațiide acord și de-aici au început cearta, imediat au scos cuțitele și s-au înjunghiat.

Polițiștii care au intervenit au cerut sprijinul mascaților pentru a reuși să liniștească „spiritele”, scandalagii fiind și sub influența alcoolului. „În noaptea de 24 spre 25 iunie 2019, polițiștii de la Secția Rurală Gârcina au fost sesizați despre un conflict izbucnit între mai multe persoane care se deplasau cu căruțele pe DN 15C, între Dobreni și Bodești. A fost solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză s-au agresat cu obiecte ascuțite, pe fondul unui conflict spontan apărut după ce una din căruțe a fost implicată într-un accident rutier. Trei bărbați cu vârste între 27 și 68 de ani, din Harghita, au fost conduse la spital și apoi la audieri. În cauză se fac cercetări pentru lovire sau alte violențe, urmând să se dispună asupra măsurilor care se impun”, a declarat Georgiana Moșu, ofițerul de presă al IPJ Neamț.

Căruța condusă de tânărul de 27 ani a fost implicată în accidentul rutier de la care a pornit scandalul. Potrivit cercetărilor făcute la fața locului de polițiști, căruțașul ar fi tăiat calea unei mașini care a virat stânga. Primul rănit a fost calul, dar și o fetiță de 4 ani și o femeie de 27 de ani, ambele din căruță. „Accidentul rutier a fost anunțat în jurul orei 23, iar în urma ceretărilor s-a stabilit că tânărul de 27 de ani, din Harghita, conducea atelajul hipo pe DN 15C, dinspre Piatra Neamț spre Târgu Neamț, iar la ieșirea din localitatea Dobreni nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un bărbat de 26 de ani, din Bodești, care a virat stânga. În urma impactului, o fată în vârstă de 4 ani, pasageră în căruță, a suferit un atac de panică, atelajul hipo și autoturismul au fost avariate. În cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă”, a adăugat ofițerul de presă al IPJ Neamț.

Mai multe ambulanțe au preluat răniții de la Dobreni și le-au adus la spital. După investigațiile medicale, s-a stabilit că mai grav este un tânăr de 29 de ani, din Harghita, care a fost înjunghit abdominal și este internat în secția Chirurgie. Alți doi tineri din Harghita aveau plăgi înjunghiate superficial și au fost externați după ce li s-au acordat îngrijirile necesare, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Noaptea înjunghiaților la Dobreni, scenariu cu țigani nomazi din Harghita, ZCH NEWS - sursa ta de informațiide Urgență Piatra Neamț.

Scandalagii de azi noapte fac parte dintr-un convoi de căruțe din Harghita care traversează județul Neamț. Din acest convoi face parte și căruța care a plonjat azi dimineață, cu tot cu cal, în râul Bistrița, la Piatra Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentFratele lui Țâță – condamnat la 7 ani pentru șantaj
Articolul următorTop 5 probleme reale cu care se confrunta adolescentii la scoala si acasa: cum il sustii ca parinte si ce trebuie sa faci
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.