pietricica turism

Actualizare: Poliția Locală a amendat cu 500 de lei pe proprietara căruței căzute în apă, de loc din Broșteni-Suceava dar și pe cel din Harghita. Motivul, nesupravegherea anumalelor.

Reporterii noștri la fața locului au aflat că echipajul Poliției Locale a municipiului Piatra Neamț a intervenit imediat când a văzut că cele două căruțe s-au răsturnat, cu tot cu cai, în Bistrița. Polițiștii au chemat excavatorul Apa Serv, cu ajutorul căruia a fost scos din apă un cal. În acest timp, polițiștii locali au sunat la 112 și au chemat pompierii, care au scos al doilea cal. Ambii cai sunt vii.

Polițiștii locali, care asigură fluența traficului în zona lucrărilor de la podul Căprioara, au văzut cum caii înhămați la căruțe pășteau, în zonă. La un moment dat, au intrat în poligonul de pompieri, până au ajuns pe mal și au căzut în apă. S-a stabilit că sunt două familii de țigani din Suseni, județul Harghita, care de curând au ajuns în Piatra Neamț și trăiesc sub cerul liber, de la puntea Ștrandului până la podul de la Căprioara. În momentul incidentului, în căruțe nu era nimeni. Urmează ca polițiștii locali să ia măsuri față de țiganii nomazi.

****Știre inițială****

O căruță cu doi cai a plonjat în râul Bistrița și pompierii intervin, în urma apelului la 112, de la ora 11.

Incidentul s-a produs în zona poligonului de pompieri din stânga podului de la Cărpioara, în Piatra Neamț. Este aceeași zonă în care de aproape o săptămână se lucrează zi și noapte pentru degajarea aluviunilor produse în urma inundațiilor.

La misiunea de acum intervine de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț un echipaj cu o autospecială complexă de intervenție și o barcă pneumatică. Este și un boldoexcavator de la Apa Serv care ajută la scoaterea căruței din apă.

Vom reveni