Daniel Lazăr, fratele celebrului Adrian Marin Botez (fost Lazăr și cunoscut sub porecla ”Țâță”), a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț, la 7 ani de închisoare, pentru șantaj. Decizia poate fi atacată, fiind în primă instanță. Partea amuzantă este că Daniel Lazăr a depus tot la Judecătoria Piatra-Neamț o cerere de liberare condiționată, pentru că era deja condamnat în alte dosare și spera la libertate. Având în vedere noua condamnare, șansele lui de a se libera sunt foarte mici spre deloc.

”Constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente între ele dar şi cu infracţiunile de: -aderare la un grup infracţional organizat (fapta din ianuarie 2008), pentru săvârşirea căreia inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare ; -conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat (fapta din 10.03.2016) pentru săvârşirea căreia inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 200 de zile amendă*15 lei/zi, în speţă pedeapsa de 3.000 lei amendă penală. -furt calificat (faptă din 04.09.2017), pentru săvârşirea căreia inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. În temeiul art. 38 alin. 1 raportat la art. 39 alin. 1 lit. e Cod penal, stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, stabilind pedeapsa rezultantă de 7 (şapte) ani închisoare şi 200 de zile amendă*15 lei/zi, în speţă pedeapsa de 3.000 lei amendă penală”.

Daniel Lazăr a fost judecat pentru că a șantajat două tinere, ”prin amenințarea cu acte de violență, în vederea obținerii mai multor bunuri (telefoane, autoturisme, locuințe”, după a comunicat IPJ Neamț la vremea începerii anchetei. Important este că tinerele în cauză l-au iertat și nu au avut pretenții la proces.

”În temeiul art. 22 alin. 1, constată că persoana vătămată Tucan (Chirilă-Ilinca) Gabriela a renunţat la pretenţiile civile. Constată că persoanele vătămate Niţă Andreea-Ioana, Chirilă-Ilinca Mihaela-Geanina şi Acozmei Costel nu s-au constituit părţi civile în cauză. În temeiul art. 25 alin. 3 Cod procedură penală dispune desfiinţarea totală a înscrisului contract de vânzare – cumpărare datat 10.04.2015, încheiat între Chirilă- Ilinca Gabriela, în calitate de vânzător şi Ursu Lurenţiu Dorel, în calitate de cumpărător”, a mai decis instanța.

C.M.