Județul Neamț are, nici mai mult nici mai puțin, de 525 de cadre didactice care fac parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional (CNEME), după 8 etape de selecție. De luni, 21 septembrie, au început înscrierile pentru cea de-a noua, pentru care, în Neamț, s-au alocat 200 de locuri. Numărul acestora, așa cum ne-a explicat Rodica Ciuchi, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Neamț, este prevăzut în metodologie.
„Potrivit acestei metodologii, cele 200 de locuri înseamnă 5% din numărul cadrelor didactice existente într-un județ. Înscrierea la concurs este gratuită.”
Chiar dacă inspectorii școlari sunt de părere că nu se vor ocupa toate aceste locuri, nu este de trecut cu vederea faptul că am putea vedea un interes crescut din partea profesorilor comparativ cu „edițiile” anterioare de concurs. Asta pentru că posturile directorilor de școli din preuniversitar nu au fost scoase la concurs încă, iar una dintre condițiile pentru participarea la un concurs pentru un asemenea post presupune să ai la CV și calitatea de expert în management educațional. Pentru cei care sunt un pic „experți” și în ale politicii lucrurile s-ar putea simplifica.
Calendarul desfășurării concursului de selecție
21 septembrie – 5 octombrie – completarea formularului de selecție online;
5 octombrie – afișarea listelor cu candidații admiși în această etapă;
5 – 6 octombrie – depunerea portofoliului cu documente, la inspectoratul școlar;
7 – 8 octombrie – inspectoratele școlare transmit Ministerului Educației listele cu candidații declarați admiși după etapa de selecție online;
9 – 15 octombrie – evaluarea portofoliilor de către comisiile de evaluare;
16 octombrie – validarea rezultatelor de către Consiliul de Administrație al inspectoratului școlar;
19 – 23 – depunerea contestațiilor;
3 noiembrie – afișarea rezultatelor contestațiilor;
6 noiembrie – emiterea ordinului ministrului Educației privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul național al experților în managementul educațional. (M. TEODOROF)
Sa fim seriosi….. singura etapa de selectie a fost prima data prin 2011…. restul sunt facaturi politice….. ; ma intreb, mai exista vreun cadru didactic fara a fi mare “espert in management”???? Stim ca unii sunt doftori in management (care isi aranjeaza cu PC-ul concursul pentru inspector general!!!)….. mare rusineeee!!! ………. in asemenea conditii ma intreb: cine mai munceste la clasa?